Vacature Exploitatiemedewerker

Over Greenspread:

Bij Greenspread zijn we ervan overtuigd dat de gebouwde omgeving op een schonere en goedkopere manier in haar energiebehoefte kan worden voorzien. Dat is niet alleen beter voor nu, maar vooral ook voor onze volgende generaties, zodat zij in de toekomst ook kunnen beschikken over een efficiënte en robuuste energievoorziening. Dat is waar Greenspread voor staat en waar we ons elke dag weer volledig voor inzetten.

Voor ons is het volstrekt logisch dat we daarbij zoveel als mogelijk gebruikmaken van duurzame energiebronnen, zoals de zon, water, wind en omgevingslucht.

We besteden dan ook veel aandacht en zorg aan het realiseren en beheren van zoveel mogelijk duurzame-energiesystemen. Kwaliteit in zowel de aanleg als in het beheer staat daarbij centraal. Het is een absolute vereiste dat de systemen van optimale kwaliteit zijn in zowel materialen als in aanleg, en dat ze gedurende hun levensduur professioneel worden beheerd.

Om deze eis kracht bij te zetten, willen we ons team uitbreiden en zoeken we iemand die de kwaliteit van onze duurzame-energiesystemen borgt gedurende de langjarige exploitatiefase.

Waar zijn we naar op zoek:

Ben jij technisch sterk onderlegd in duurzame-energiesystemen en heb je ruime ervaring opgebouwd met het monitoren, onderhouden en exploiteren ervan? En ben jij niet te beroerd om te sleutelen? Kan je zelfstandig werken en je mannetje staan richting onderhoudspartijen en lokale stakeholders en de regie nemen over het dagelijks beheer van een systeem en alle beheer- en onderhoudswerkzaamheden die moeten worden uitgevoerd? Ben jij zowel een doener als denker en heb je bovendien verstand van en affiniteit met monitoring, datacollectie en energiebemetering? Dan ben je voor ons interessant en nodigen we je graag uit voor een gesprek.

Functieomschrijving:

Als exploitatiemedewerker ben je continu bezig met de monitoring en het beheer van onze duurzame-energiesystemenen het bewaken van de betreffende financiële subsidiestromen. Dit kan gaan om systemen van Greenspread zelf, maar ook om systemen van opdrachtgevers. In dat laatste geval ondersteun je de opdrachtgever bij de exploitatie van het systeem.

Je zorgt ervoor dat je de bedrijfsvoering van de systemen volledig onder controle hebt en maakt gebruik van de aanwezige monitoring- en bewakingssystemen om snel storingen en uitval te achterhalen en verbetervoorstellen te doen. Tref je afwijkingen aan of uitval, dan pak je dit proactief op. Je stuurt indien nodig een installateur op pad of gaat zelf naar de locatie om het probleem op te lossen. Je rapporteert periodiek aan de exploitatiemanager over de projecten, waarin je aandacht geeft aan verschillende KPI’s (zoals de energetische prestaties) en je verwachtingen toelicht in termen van onderhoudskosten en (her)investeringen.

Je bent daarbij voldoende technisch onderlegd om de werkzaamheden van monteurs op locatie te controleren.Tref je misstanden of verbeterpunten aan, dan spreek je daar de leveranciers/installateurs op aan en zoek je samen naar een passende oplossing.

Tijdens de exploitatiefase houd je samen met de exploitatiemanager contact met de gebouw- en grondeigenaren om zeker te stellen dat alles goed verloopt, dat eventuele problemen snel worden opgelost en de gebouw- of grondeigenaar tijdig wordt voorzien van alle relevante informatie.

Bij Greenspread vinden we dat een heel belangrijke taak, vooral omdat we zeer gesteld zijn op een duurzame relatie met onze opdrachtgevers.

Functie-eisen

 • Je hebt een technisch MBO-niveau 4 of HBO werk- denkniveau (bij voorkeur elektrotechniek en werktuigbouwkunde);
 • Je hebt enige jaren (praktijk)ervaring met het onderhoud/beheer aan duurzame-energie-installaties

(Affiniteit met ICT is een pre);

 • Zelfstandig kunnen werken en een flexibele instelling m.b.t. de werktijden;
 • Je bent woonachtig in de omgeving van Woudenberg;
 • Je voelt je verantwoordelijk voor de installaties;
 • Je handelt proactief en bent van nature positief ingesteld;
 • Je bent accuraat, stressbestendig en diplomatiek;
 • Je bent in staat complete analyserapportages te produceren;
 • Je bent in het bezit van rijbewijs B.

Organisatie

Als exploitatiemedewerker ga je onderdeel uitmaken van een team van professionals dat zich dagelijks tot het uiterste inzet voor onze doelstellingen. De sfeer is zeer collegiaal, ondernemend en vooral plezierig. Er is een hoge mate van zelfstandigheid, ervaring en deskundigheid aanwezig. Het hele team wordt geleid door de operationeel manager. Jij zal intensief samenwerken met de exploitatiemanager aan wie je zal rapporteren.

Wat we je bieden

 • Bij aanvang een jaarcontract, wat bij goed functioneren wordt omgezet in een vast contract;
 • Een fair en aantrekkelijk salaris;
 • 30 vakantie dagen per kalenderjaar;
 • Mogelijkheid tot het volgen van vakcursussen en het behalen van certificering;
 • Een inspirerende, motiverende en collegiale werkomgeving waarin je alle ruimte krijgt om mee te denken over de ontwikkeling van het bedrijf,  je mening te delen met je collega’s en jezelf verder te ontwikkelen.
 • De kans om samen met ons te werken aan een schonere en goedkopere energievoorziening voor de gebouwde omgeving.

Interesse?

Mail je sollicitatiebrief en CV voor 31 januari 2019 naar HR@greenspread.nl, met “Sollicitatie Exploitatiemedewerker” als onderwerp.


Deel deze pagina via
Deel via LinkedIn Deel via Twitter