Aanvraag subsidie Stimulering Duurzame Energieproductie (SDE++)

Voor het produceren van hernieuwbare energie is het mogelijk gebruik te maken van de landelijke subsidieregeling Stimulering Duurzame Energieproductie (SDE++). De subsidieregeling werkt als een veiling: wie het minst vraagt en het eerst biedt, maakt de grootste kans om de subsidieaanvraag gehonoreerd te krijgen.

In 2020 is de vorige SDE+-regeling verbreed naar de SDE++. Deze nieuwe regeling stimuleert naast de uitrol van duurzame energie ook andere CO2 –reducerende technieken. Zowel de SDE++ als de SDE+ vergoedt de onrendabele top van projecten. Dit gebeurt, net als bij de vorige SDE+-regeling, door middel van een exploitatiesubsidie.

In 4 stappen SDE++-subsidie aanvragen

De SDE++ gaat open op dinsdag 24 november (9:00 uur) en sluit op donderdag 17 december (17:00 uur). Er is een budget van € 5 miljard beschikbaar. In vier stappen helpt Greenspread u bij het aanvragen van de SDE++-subsidie.

Stap 1 – Quickscan of haalbaarheidsonderzoek

Voordat wij de SDE++ aanvragen voeren wij eerst een haalbaarheidsonderzoek uit. Voor zonprojecten is het ook mogelijk dat wij een quickscan doen. Bij een haalbaarheidsonderzoek komt één van onze medewerkers op locatie om deze te onderzoeken en de benodigde informatie te verzamelen. Een quickscan gebeurt op basis van luchtfoto’s, hierbij zit geen locatieonderzoek inbegrepen.

HaalbaarheidsonderzoekQuickscan
– Exacte aantal zonnepanelen
– Locatie omvormers
– Kabeltracé
– Ballastplan
– Verwachte energieproductie
– Verwachte jaarlijkse besparing
– Verwachte terugverdientijd
– Eventuele financieringslasten

Download hier een voorbeeld

€750,- exclusief BTW
– Indicatie aantal zonnepanelen
– Verwachte energieproductie
– Indicatie investering
– Verwachte jaarlijkse besparing
– Verwachte terugverdientijd
– Eventuele financieringslastenDownload hier een voorbeeld

€250,- exclusief BTW

Stap 2 – Verstuur een opdrachtformulier

Nadat u een keuze heeft gemaakt vraagt u een een haalbaarheidsonderzoek of een quickscan bij ons aan. Neem hiervoor contact met ons op via het contactformulier onderaan de pagina.

Aanmelden kan ook direct door een opdrachtformulier in te vullen en ondertekend te e-mailen naar info@greenspread.nl. Wij nemen vervolgens spoedig contact met u op.

Stap 3 – Uitvoering Quickscan of Haalbaarheidsonderzoek

Greenspread voert voor u de quickscan of het haalbaarheidsonderzoek uit. De uitkomsten en mogelijkheden van het onderzoek bespreken wij met u.

Stap 4 – Aanvragen SDE+-subsidie

Bent u enthousiast over de uitkomsten van uw business case? Greenspread vraagt indien gewenst namens uw organisatie SDE++ aan. Download hier het machtigingsformulier om Greenspread te machtigen als intermediair om namens u c.q. uw organisatie op te treden. Nadat wij de SDE++ hebben aangevraagd, bent u niet gebonden aan Greenspread.

Bekijk het stappenplan voor het aanvragen van de SDE++-subsidie in onderstaande video.

Aanmelden

Vul het opdrachtformulier is en e-mail deze ondertekend info@greenspread.nl.

Vragen over SDE++? Neem contact met ons op!

Aanmelden kan ook via het onderstaande contactformulier.