Greenspread werkt in heel Nederland voor iedereen met een verduurzamingswens. Bekijk hier de verschillende projecten die wij al mochten realiseren. Lees meer over onze projecten in onze algemene referentiebrochure.
Greenspread is gevraagd een second opinion uit te voeren met betrekking tot het ontwerp van de energievoorziening van het nieuwbouwcomplex Op den Toren te Nuth. Per installatieonderdeel is bekeken welke keuzes zijn gemaakt en is vastgesteld of er energetisch gezien het optimale resultaat bereikt is.
PV-Sims
In 2013 is Greenspread gestart met het ontwikkelen van slimme energieoplossingen in de vorm van opslagsystemen vanuit het TKI-project PV-SiMS (Photo Voltaic Storage integrated Multi-agent controlled Smartgrid). Vanuit een consortium met Mastervolt, Technische Universiteit Eindhoven en Greenspread zijn technologieën ontwikkeld die opslag en verhandeling van (duurzame) energie mogelijk maken.
Zonnepark Rentree
"Voor woningcorporatie Rentree heeft Greenspread uitgezocht wat de mogelijkheden zijn voor een zonnepark waar zowel aandacht is voor participatie van sociale huurders en landschappelijke inpassing.
Hiervoor hebben wij een haalbaarheidstudie uitgewerkt en meerdere sessies gehouden met Rentree. Hierbij hebben onder meer de postcoderoosregeling, crowdfunding en de lokale energiecoöperatie de revue gepasseerd als mogelijkheid om sociale huurders financieel mee te laten profiteren van een zonnepark. Daarnaast is gekeken wat de technische haalbaarheid is, rekening houdend met landschappelijke inpassing. Hiervoor is input verzameld bij de netbeheerders TenneT en Enexis."
Ontwikkeling PV-systemen voor Destion
Greenspread heeft voor woningcorporatie Destion het gehele ontwikkeltraject behorend bij de realisatie van vijf zonnestroomsystemen begeleid. Het gehele traject (quickscan, subsidieaanvraag, aanbesteding, bouw en oplevering) is in één jaar doorlopen.
Carbon footprint management VGZ
Voor de Facilitaire Dienst (FD) van zorgverzekeraar VGZ brengt Greenspread in beeld welke maatregelen genomen kunnen worden om de CO2-uitstoot van de activiteiten en inkoop van FD terug te dringen. Het plan is in eerste instantie inzicht te verwerven in de carbon footprint van de FD via een analyse van de grootste leveranciers. Vervolgens wordt een plan van aanpak opgesteld, op basis waarvan daadwerkelijk stappen kunnen worden gemaakt op weg naar een milieubewuste facilitaire dienst van VGZ.
Advies tarieven en contractvormen warmte
"Voor Vesteda heeft Greenspread contracten getoetst en opgesteld voor diverse WKO-
systemen.
Greenspread heeft Vesteda een second opinion gegeven over warmte-contracten voor 300 woningen in Utrecht (o.a. Leidsche Rijn, zie foto) en 126 appartementen in ‘s-Hertogenbosch (o.a. leveringsovereenkomst, tarieven, aansluitvoorwaarden en technische specificaties, met aandacht voor de duurzaamheid van de installaties en de bijbehorende rendementen en risico’s.).
Daarnaast heeft Greenspread voor Vesteda op meerdere vastgoedlocaties zonnepanelen gerealiseerd."
Solarpark BiZON
Greenspread heeft voor de Twence Holding BV de business case voor het zon-PV-park op het terrein ’t Rikkerink ontwikkeld. In dit project, met de werknaam BiZON, staat de transformatie van een voormalige afvalstortlocatie in het grootste zonnepark van Nederland: het te plaatsen vermogen aan zonnepanelen is 7,5 MW. Greenspread heeft de opdrachtgever begeleid in de idee- en planvormingsfase en vervult die rol tevens tijdens de toekomstige realisatie- en exploitatiefase.
Technische haalbaarheidsstudie Zon-PV TU Delft
Greenspread verricht in opdracht van de TU Delft een onderzoek naar de technische haalbaarheid van zonnepanelen op het vastgoed van het universiteitscomplex. In totaal worden 21 gebouwen onder de loep genomen en wordt bepaald hoeveel zon-PV-vermogen hierop plaatsbaar is, rekening houdend met het draagvermogen, schaduwwerking, de elektrotechnische installaties ter plekke et cetera.
Locatieonderzoeken zonnepanelen voor panden van Tesla
Greenspread onderzocht voor Tesla de mogelijkheden van zonnepanelen voor verschillende panden.
Kwartiermakerschap AGEM voor de Tafel van Groenlo
"Greenspread was in 2011 de kwartiermaker van de Achterhoekse Groene Energiemaatschappij (AGEM). Deze lokale duurzame energiecoöperatie is een initiatief van de Tafel van Groenlo, een samenwerkingsverband van overheden, ondernemers en maatschappelijke organisaties uit de regio Achterhoek.
De AGEM heeft vier hoofdtaken: het fungeren als een lokaal duurzaam nutsbedrijf, het decentraal ontwikkelen van energieopwekkingsprojecten, het doorvoeren van energiebesparingsmaatregelen en het lobbyen voor of faciliteren van andere acties die een bijdrage leveren aan een energieneutrale Achterhoek."
Energiestrategie Schoonschip
"In een zijkanaal van het IJ in Amsterdam- Noord ontstaat de komende jaren de drijvende woonwijk SchoonSchip. Deze wijk met 30 waterwoningen zal ruimte bieden aan 46 huishoudens.
De woningen die gerealiseerd worden, zijn zeer goed geïsoleerd en niet aangesloten op het aardgasnet. Daarnaast worden waterstromen gescheiden en is elk huishouden aangesloten op een gezamenlijk smartgrid, wat de groep in staat stelt elektriciteit onderling slim uit te wisselen.
Zo ontstaat de meest duurzame drijvende woonwijk van Europa. Greenspread heeft SchoonSchip geadviseerd over een duurzame energievoorziening die past bij het gedachtegoed van SchoonSchip."
Energiebesparingsonderzoek voor kantoor RVO Nederland in Utrecht
"In 2014 voerden wij een energiebesparingsonderzoek uit bij het kantoor van
RVO Nederland in Utrecht. Door de maatregelen ging het energielabel van G naar C in 2016. In 2023 moet elk kantoor groter dan 100 m2 minimaal energielabel C hebben. Gebouwd door Draaijer Installatietechniek"
Verduurzaming bedrijventerreinen A12
Greenspread wordt door de A12-corridor ingehuurd voor de verduurzaming van zes logistieke bedrijventerreinen langs de A12 in de gemeenten Lansingerland, Waddinxveen en Zoetermeer.
Gekeken wordt naar het zonnepotentieel voor panden op de terreinen, de mogelijkheden voor opslag van duurzame energie in batterijen en/of waterstof en het ondersteunen van de bedrijven bij het in beeld brengen van het eigen energiebesparingspotentieel en het nemen van maatregelen.
Handboek voor postcoderoosprojecten
"Greenspread heeft in opdracht van de provincie Groningen een handreiking opgesteld voor succesvolle Zon-PV-exploitaties via de Regeling Verlaagd Tarief, oftewel de “postcoderoos-regeling”.
Het handboek is bedoeld als naslagwerk en gids om lokale energie-initiatieven verder te helpen in het traject tussen idee en exploitatie van een collectief zonne-energie-project. Het handboek biedt geen maatwerkoplossing voor afzonderlijke projecten, maar schetst de kaders en mogelijkheden en scheidt feiten van fabels, onder meer aan de hand van voorbeelden. Het handboek voor postcoderoosprojecten is via onze website te downloaden voor iedereen die interesse heeft."
Tijdelijk Anders Bestemmen in Gelderland
Greenspread heeft werk gemaakt van het duiden van kansen en knelpunten die Gelderse gemeenten herkennen bij de toepassing van TAB op het gebied van duurzaamheid. Het idee is dat gronden die (tijdelijk) geen functie vervullen, kunnen worden aangewend voor duurzame-energie-opwekking via zonneparken, windturbines en/of biomassateelt.
Zon op daken IJsseloord II
Voor het beschikbaar dakoppervlak op bedrijvenpark IJsseloord II is vanuit de projetmanagementorganisatie een opdracht versterkt aan Greenspread om het potentieel en de financiële haalbaarheid in kaart te brengen.
Ontwikkeling zonnepark IJsseloord II
Op het bedrijvenpark Ijsseloord II is een kunstmatige heuvel gelegen die voorheen als vuilstortplaats fungeerde. Greenspread heeft een haalbaarheidsonderzoek uitgevoerd voor een grondgebonden PV-park op de afvalbult.
Energiepotentiekaarten
Voor circa 15 gemeenten heeft Greenspread potentiekaarten ontwikkeld, waarmee de ruimtelijke (on)mogelijkheden voor de toepassing van duurzame-energie-technieken in kaart zijn gebracht.
Ontwikkeling dak- en grondgebonden PV-systemen (Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier)
Greenspread heeft gedurende het ontwikkeltraject van meerdere veld- en dakopstellingen op RWZI-terreinen ondersteuning geboden. Zo heeft Greenspread de benodigde technische en financiële inzichten aangereikt en adviezen gegeven tijdens het inkooptraject.
Business case waterstofmodel RWZI Everstekoog
Greenspread stelde voor het HHNK business cases op om de waterkwaliteit op de locatie Evertsekoog te verbeteren met gebruik van duurzame stroom-, zuurstof- en waterstofproductie. Hiervoor hebben wij verschillende scenario's doorgerekend.
Berekenen financiële haalbaarheid Flow batterij
Greenspread berekende voor het Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier (HHNK) de financiële haalbaarheid van de batterij. Daarnaast hielpen wij bij de Europese aanbesteding. HHNK plaatste als gevolg hiervan in december 2019 een Redox vanadium Flow batterij met een vermogen van 40 kW en 200 kWh opslag.
Ondersteuning realisatie zonnepark Hoogheemraadschap De Stichtse Rijnlanden (HDSR)
De technische en financiële haalbaarheid van een drijvend zonnepark onderzocht. In opdracht van de energiecoöperatie BENG De Bilt en in samenwerking met Hoogheemraadschap De Stichtse Rijnlanden heeft Greenspread een haalbaarheidsonderzoek naar de mogelijkheden van een zonnepark op de locatie van RWZI aan de Groenekanseweg 189 in Groenekan (gemeente De Bilt) uitgevoerd.
Projectinformatie
Vermogen: 260 kWp
Jaarproductie: 250000 kWh
Verduurzaming Dieze-Oost
Voor de buurt Dieze-Oost is een business case uitgewerkt in het kader van de verduurzaming van de bestaande bouw ter plekke. Het ging hierbij in totaal om tweeduizend woningen uit de jaren vijftig. Een ‘Duurzaam Dienstenbedrijf’ heeft de benodigde investeringen gedaan. Een rendabele business case, maximale duurzaamheid en lage woonlasten voor de bewoners waren de drie pijlers onder de aanpak.
Kwartiermaker consortium gemeente Zwolle
Greenspread heeft meerdere projecten voor de gemeente Zwolle uitgevoerd. Zo was Greenspread de kwartiermaker voor een consortium tussen de gemeente Zwolle en de woningcorporaties DeltaWonen en SWZ.
Energiearchitect Stadshagen+
Het ontwerpen van een duurzame woonwijk.
Zon op uw bedrijfsdak
Voor het initiatief Zon op uw bedrijfsdak werken wij samen met de gemeente Woerden. De gemeente heeft Greenspread als deskundige partij uitgenodigd om informatie te geven over zonnepanelen op bedrijfsdaken.
In opdracht van de gemeente Woerden stelt Greenspread vast wat de ruimtelijke (on)mogelijkheden zijn in het veengebied rond Kamerik voor diverse duurzame oplossingen, zoals zon-PV, wind en WKO. Ook de mogelijkheden voor opslag en waterstofproductie worden letterlijk en figuurlijk in kaart gebracht.
Second opinion uitbreiding warmtenet
Greenspread heeft de aanname getoetst dat het warmtenet van de afvalstoffendienst in Den Bosch enkel kan worden uitgebreid door een samenwerking met Omron aan te gaan. Dit uitgangspunt kwam voort uit het gegeven dat verscheidene andere partijen niet in de uitbreiding willen participeren.
Zon voor Erfgoed
"Samen met de Gemeente 's-Hertogenbosch is het initiatief Zon voor Erfgoed gestart. Omdat er in de binnenstad van ’s-Hertogenbosch veel monumenten zijn en het hele gebied beschermd stadsgezicht is, zijn zonnepanelen moeilijker om te realiseren.
Voor dit postcoderoosproject zoeken wij een pand met groot dakoppervlak om de bewoners van de monumentale binnenstad te helpen bij de vergroening van hun stroomrekening. "
Business cases zonneparken Spoorzone Sassenheim
Greenspread heeft in 2017 voor het eerst gerekend aan de technische en financiële haalbaarheid van een veldopstelling van zonnepanelen op terreinen Spoorzone 1 en Spoorzone 2 nabij station Sassenheim. Hierna heeft Greenspread de financiële bevindingen na aanvraag geactualiseerd, onder andere op basis van actuele condities SDE+ en energiemarktprijzen
Energieloket gemeente Putten
Greenspread heeft voor de gemeente Putten het “Energieloket” ontwikkeld. Dit digitale platform biedt burgers en bedrijven onafhankelijke en vrijblijvende informatie over energiebesparing en de opwekking van duurzame energie. Het Energieloket zet deze doelgroepen zodoende aan tot het treffen van maatregelen die goed zijn voor het milieu en de eigen portemonnee.
Tijdelijke duurzame opties op De Flier
Kansen voor hernieuwbare energie op een bedrijventerrein
Energiepotentiekaart gemeente Midden-Drenthe
De energiepotentiekaart is een beleidsinstrument dat de vraag ‘wat kan waar’? beantwoordt, waarbij het gaat om zes energietechnieken: windenergie, zonne-energie, warmte-en-koude-opslag (WKO), geothermie, biomassa en restwarmtebenutting. De kaart kan aan de basis staan van een breed gedragen visie op de toekomstige energiehuishouding van Midden-Drenthe en, in dat kader, een strategische doelstelling op dit gebied vanuit de lokale overheid.
Energiebesparingsplan Leiden
IN 2013 heeft de Leidse gemeenteraad een motie van GroenLinks aangenomen die het college oproept in 2013 met een energiebesparingsplan te komen. Naar aanleiding van deze motie heeft de gemeente Greenspread verzocht een concreet energiebesparingsplan voor een tiental gebouwen op te stellen.
Adem Houten
"Greenspread was als meerderheidsaandeelhouder van Adem Houten BV verantwoordelijk voor het alledaagse reilen en zeilen van dit lokale duurzame energiebedrijf. Adem wil aan de wieg staan van een schone, betaalbare en betrouwbare energievoorziening in Houten en omgeving. Daartoe richt Adem zich op de ontwikkeling van projecten en de levering van groene elektriciteit en gas aan klanten. Greenspread heeft voor de Alles Duurzaam EnergieMaatschappij (ADEM) in Houten het energieleveringsbedrijf opgezet en was voor 25 procent aandeelhouder van deze organisatie.
ADEM levert niet alleen groene stroom en gas aan bewoners en bedrijven, maar ontwikkelt tevens lokale en duurzame energieproductiemiddelen. Een waterkrachtcentrale in een stuw en een biogasinstallatie met een vergister en gasmotor zijn voorbeelden van projecten die zich in de ontwikkelingsfase bevinden. ADEM onderzoekt bovendien de kansen die zonne-energie biedt in Houten en de directe omgeving."
Contractonderhandelingen WKO
In 2014 werd de warmte en koude uit een WKO-installatie in rekening gebracht bij de gemeente Hoorn, die dit weer doorbelast aan de drie Verenigingen van Eigenaars (VvE’s) in het betreffende complex. De gemeente wilde dit contract over laten gaan op de drie VvE’s, zodat de gemeente niet langer een onnodige extra schakel in deze keten is. Als huidige contractant en als grootste deelnemer in de VvE’s heeft de gemeente Greenspread gevraagd de contractonderhandelingen namens de VvE’s te voeren.
Ontwikkeling Lokale Energiedienst (LED) Haarlem
"Greenspread adviseert de gemeente Haarlem in samenwerking met Ecofys over de organisatievorm en financiering van een toekomstige Lokale Energie Dienst (LED). De voorziene rol van de LED betreft het versnellen van de transitie naar een duurzame energievoorziening, aangezien de markt niet altijd bereid is te investeren in initiatieven op het gebied van decentrale energieopwekking.
Hierbij worden twee concrete cases uitgewerkt: die van het bedrijventerrein Waarderpolder en die van het stadsdeel Schalkwijk. In de aanpak die wordt voorgesteld, komen technische aspecten, draagvlak en passende financieringsconstructies samen."
Handboek Succesvolle PV-exploitaties
In opdracht van de Provincie Groningen heeft Greenspread een handreiking samengesteld omtrent succesvolle zon-PV-exploitaties via de Regeling Verlaagd Tarief, oftewel de “postcoderoos-regeling”. Een update van dit handboek verscheen begin 2016.
Haalbaarheidsstudie zonne-energie gemeente Groningen
Greenspread heeft begin 2011 voor de gemeente Groningen een quick-scan uitgevoerd naar de technische mogelijkheden voor de exploitatie van zonnepanelen.
Haalbaarheidsstudie ESCo gemeente Groningen
"Greenspread heeft voor de gemeente Groningen een studie uitgevoerd naar de haalbaarheid van een ESCo (Energy Service Company), een bedrijf dat de aanleg, het onderhoud en het beheer van (klimaat-)installaties binnen gebouwen op zich neemt. Het doel hiervan is het efficiënt en effectief verduurzamen van bijna driehonderd gemeentelijke panden.
Greenspread heeft tevens het business plan voor deze ESCo uitgewerkt. Bovendien is speciale aandacht besteed aan het vaststellen van de kansen om op rendabele wijze grootschalige zon-PV-installaties te realiseren op de daken van gemeentelijke gebouwen."
Energiecoöperatie Goudse Panelen
"In de gemeente Gouda is in 2019 energiecoöperatie Goudse Panelen opgericht. Greenspread heeft op verzoek van de gemeente de coöperatie vanaf het begin gesteund en geadviseerd. Denk hierbij aan advies bij het opstellen van de statuten, het ledenreglement en het huisreglement. Ook is intensief samengewerkt aan een website voor de coöperatie.
Na de oprichting heeft Greenspread geholpen met informatieavonden voor geïnteresseerden. Voor het eerste postcoderoosproject van de coöperatie maakt Goudse Panelen gebruik van het crowdfundingplatform van Stichting Greencrowd. Via dit platform van onze zusterorganisatie kunnen deelnemers zich inschrijven en en daarbij verzorgt Greencrowd tijdens de looptijd de gehele administratie."
Projectinformatie
Vermogen: 205 kWp
Jaarproductie: 187000 kWh
Stroom voor: 60 huishoudens
Haalbaarheidsstudie zon-PV scholenvastgoed in Epe
Onderwerp van deze studie was de toepasbaarheid van het scholenvastgoed in de gemeente Epe voor het produceren van stroom met zonnepanelen. Alvorens de exacte (technische en financiële) toepasbaarheid van diverse financieringsconstructies vast te stellen, heeft Greenspread de meest kansrijke schoolgebouwen geïdentificeerd. In totaal zijn 15 scholen bezocht. Tijdens de locatieonderzoeken heeft Greenspread samen met een vertegenwoordiger van de school de technische situatie in kaart gebracht.
Energievisie Bedrijvenpark A1
De gemeente Deventer heeft de wens dat het nieuw te ontwikkelen bedrijvenpark A1 energieneutraal wordt gerealiseerd. Greenspread heeft in dat kader onderzocht wat de energievraag ter plaatse zal zijn in de komende jaren en hoe deze vraag met duurzame bronnen kan worden beantwoord. De lokale kansen voor en mogelijke bijdrage van technieken als windenergie, zonne-energie, WKO en biomassateelt zijn in dat licht vastgesteld.
Solarcity Den Haag
"SolarCity Den Haag is een initiatief van Greenspread en de gemeente Den Haag om het gebruik van duurzame energie in de gemeente een boost te geven. SolarCity Den Haag is een breed en open samenwerkingsverband van leveranciers, aanbieders, energiecoöperaties en de gemeente Den Haag dat dakbezitters helpt die kans te benutten.
Het doel is zoveel mogelijk Haagse ondernemers te helpen bij het verkennen van de kansen die een zonnestroomsysteem biedt. Vanuit SolarCity Den Haag reikt Greenspread haalbaarheidsonderzoeken aan, evenals quickscans, subsidieaanvragen, projectontwikkeling en complete ontzorging via financierings- en exploitatieconstructies."
Programmamanager duurzaamheid Dalfsen
In 2013 levert Greenspread de programmamanager duurzame energie. Met specialistische kennis over de ontwikkeling van duurzame energie opwekking, de energielevering en financiële opties, en met organisatievermogen faciliteert de gemeente zo de lokale initiatieven.
Onderzoekopzet LDEB Dalfsen
In 2012 heeft Greenspread de opzet van een Lokaal Duurzaam Energiebedrijf (LDEB) in Dalfsen onderzocht. Verscheidene initiatieven voor duurzame energie in de gemeente zijn geïnventariseerd op mogelijkheden en belemmeringen. Vervolgens is bepaald welke rol de gemeente kan invullen om de ontwikkeling van duurzame energie in de gemeente te versnellen. Er bleek behoefte aan specialistische kennis en organisatievermogen om de versnelling in duurzame energie tot stand te brengen. Omdat er een bewonersinitiatief voor een LDEB in oprichting is, kan de gemeente zich toeleggen op het faciliteren van duurzame energie ontwikkeling. Hiertoe zet de gemeente een programmamanager duurzame energie in.
Projectmanagement aanbesteding zon-PV gemeente Coevorden
"In opdracht van de gemeente Coevorden heeft Greenspread de business cases en het plan van eisen voor de aanbesteding van zonnepanelen op de daken van scholen en andere gemeentelijke gebouwen uitgevoerd. Het ging daarbij om twaalf basisscholen en drie andere gemeentelijke panden, die inmiddels allemaal van PV-panelen zijn voorzien.Voor de gemeente Coevorden heeft Greenspread het management verzorgd voor de aanbesteding van een zon-PV-project voor vijftien gemeentelijke gebouwen.
De uitkomst van de aanbesteding is dat de gemeente niet zelf investeert, maar budgetneutraal zonnestroom afneemt. Een derde partij exploiteert de zonnepanelen op de daken van de gemeentelijke gebouwen.
De geselecteerde partij heeft aangeboden op de vijftien locaties in totaal ruim 1.100 zonnepanelen (1.800 m²) te plaatsen. Na vijftien jaar draagt deze partij het eigendom van de panelen over aan de gebouweigenaar. Deze panelen wekken dan nog gemiddeld twintig tot vijfentwintig jaar gratis stroom op."
Factsheets voortgang verduurzaming
Op basis van de pijlers uit de duurzaamheidsvisie en het overzicht van ontplooide projecten is bepaald in hoeverre de kwalitatieve en kwantitatieve doelstellingen al dan niet zijn behaald. Specifiek is gekeken naar de beleidsthema's woningen, bedrijven, gemeentelijke organisatie, mobiliteit en openbare verlichting. De gemeente Assen heeft in 2008 een duurzaamheidsvisie opgesteld. Aan Greenspread is gevraagd een analyse van de resultaten te maken. In hoeverre heeft Assen haar duurzame ambities totnogtoe kunnen waarmaken?
Second Opinion energiebesparend maatwerkadvies
Greenspread is gevraagd haar visie te geven op de mogelijkheden tot verduurzaming van het pand aan de Kronenburgsingel 4 in Arnhem. De technische en financiële haalbaarheid van zonnepanelen, duurzame verlichting, dakisolatie, een gaswarmtepomp en HR++folie is in dat kader berekend en verwoord.
Energievisie Arnhem Centraal Oost
Het doel van de energievisie was het bepalen van een geschikte combinatie van energieconcepten voor het plangebied, zodat gebruikers hier in de toekomst de voordelen van een schone, betaalbare en betrouwbare energievoorziening kunnen ervaren. Bij het afwegen van de opties zijn diverse technische, juridische, economische en organisatorische parameters in acht genomen, waarbij het gemeentelijke energiebeleid een andere relevante sturende kracht was.
Bedrijfsplan Rijn en IJssel Energie Coöperatie
Greenspread heeft voor de gemeente Arnhem het bedrijfsplan van de Rijn en IJssel Energie Coöperatie uitgewerkt. Het gaat hierbij om een duurzame coöperatie door en voor burgers en bedrijven uit Arnhem en omstreken. De gemeente Arnhem had een lang gekoesterde wens: een rendabele lokale energiecoöperatie in de regio van Arnhem. In dat kader heeft zij Greenspread gevraagd een bedrijfsplan te schrijven, waarbij de samenwerking is gezocht met een marktinitiatief dat reeds was ontstaan. Het unieke aan de Rijn en IJssel Energie Coöperatie is de wisselwerking tussen drie pijlers: het energieservicepunt De KAS, de leveringstak en de projectontwikkelingsorganisatie. Het streven is om van duurzame energie een streekproduct uit de Rijn-en-IJssel-regio te maken.
Duurzame opties Stadsrandzone Zuidbroek
Greenspread heeft de vraag beantwoord of exploitatie van zonne-energie, windenergie en biomassateelt haalbaar is op de gronden van ontwikkellocatie Zuidbroek, gegeven een set randvoorwaarden. Op basis van de verworven inzichten en de kenmerken van de concepten kunnen stakeholders nu gezamenlijk komen tot breed gedragen keuzes omtrent de invulling van enkele niet-in-exploitatie-gegeven gronden binnen het plangebied van Zuidbroek.
Verduurzaming vastgoed gemeente Amersfoort (Puzzelen met Panelen)
Greenspread voerde meerdere haalbaarheidsstudies uit voor Gemeente Amersfoort naar rendabele PV-systemen
Haalbaarheidsstudie zon-PV 6 panden
De technische en financiële kansrijkheid van 6 scholen onderzocht
CRH Marketingevent
De opdracht betrof het mede organiseren en faciliteren van een marketing- en communicatie-event met als onderwerp: “spreading the green news”. Op de locatie van Van Gansewinkel in Rotterdam is gedurende de dag een schat aan kennis en inzichten gedeeld omtrent duurzame koers die een speler als CRH kan inslaan als het gaat om duurzaam ondernemen.
TKI Switch2SmartGrids City Zen “Virtual Power Plant” – Amsterdam
In het City-zen-project gericht op energieopslag worden 50 batterijen geplaatst bij huishoudens en/of MKB’ers in Amsterdam. Dit project wordt uitgevoerd door Alliander (netbeheerder), Energy Exchange Enablers (EXE, 100% dochter van Alliander) en Greenspread. De batterijen worden gekoppeld aan verschillende energiemarkten. Simpel gezegd zullen de batterijen worden opgeladen wanneer de prijzen laag zijn en worden ontladen bij hoge prijzen. Centraal in dit project staat de ontwikkeling van de technologie en nieuwe business-modellen die opslag en verhandeling van kleinschalig opgewekte duurzame elektriciteit mogelijk maken. Het project wordt gefinancierd door het Topconsortium voor Kennis en Innovatie (TKI), middels haar innovatieprogramma “Switch2SmartGrids”
Energievisieonderzoek
"De uitvoering van het energievisieonderzoek; en het aanvragen van de een subsidie bij de Provincie Zuid-Holland onder de Subsidieregeling planvorming bedrijventerreinen 2017. Met de uitvoering van het onderzoek wil de BIZ op korte termijn inzicht in de geschiktheid van de daken (schouw) van haar leden voor plaatsing van zonnepanelen. Tot op heden heeft het project tot 7 SDE+ aanvragen geleid voor ondernemers binnen de BIZ."
Advies levering volgens warmtewet
Sinds 1 januari 2014 is de Warmtewet van kracht. Om te voldoen aan de Warmtewet zal Amstelhof Properties maatregelen moeten nemen. In het kader hiervan heeft Amstelhof Properties Greenspread gevraagd ondersteuning te bieden bij het leveren van warmte conform de actuele wet- en regelgeving. Het gaat hier concreet om tien flatgebouwen in Amsterdam met 288 woningen.
Uitwerking business case waardeketen van groene waterstofproductie en aanvragen DKTI-subsidie
"De programmalijn EnergyHub A12 houdt zich bezig met de verduurzaming van de bedrijventerreinen binnen de A12-Corridor. De A12-Corridor is een gemeenschappelijk regeling tussen de provincie Zuid-Holland, de gemeenten Zoetermeer, Lansingerland, Waddinxveen, Zuidplas en Bodegraven-Reeuwijk en VNO-NCW. De deelnemende bedrijventerreinen zijn Bleizo-West, Bleizo-Oost, Prisma, Logistiek park A12, Distripark, Veilingterrein,Knibbelweg Oost en Coenecoop.
Een van de ambities is verschillende partijen samen te brengen in de waardeketen voor waterstof: van de productie van groene waterstof uit zonnestroom of windenergie tot het gebruik hiervan voor zero-emissietransport. In opdracht van de A12-corridor werkt Greenspread daarom aan de uitwerking van een business case voor een volledige waardeketen van groene waterstofproductie. "
Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie
De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.