Ons Team

Ontmoet het team waarmee wij iedere dag hard werken aan de verduurzaming van de Nederlandse energiehuishouding

Jan Willem Zwang, directeur

Jan Willem Zwang, directeur

Jan Willem heeft een bedrijfseconomische achtergrond en zit sinds 2002 in de energiemarkt. Jan Willem heeft op interim-basis voor verschillende energie- en afvalbedrijven gewerkt totdat hij in 2010 Greenspread oprichtte om zich alleen nog maar met duurzame energie bezig te houden. Dankzij zijn jarenlange en brede ervaring overziet Jan Willem de gehele energiemarkt en weet hij snel in te spelen op veranderingen in de markt.

Gerhard van de Lagemaat, directeur

Gerhard van de Lagemaat, directeur

Gerhard heeft een technische achtergrond en houdt zich sinds 2000 bezig met de verduurzaming van gebouwen en energievoorzieningen. Gerhard heeft veel ervaring met het ontwikkelen en exploiteren van energiesystemen op gebouw- en op gebiedsniveau. Dankzij zijn jarenlange ervaring is hij in staat om (toekomstige) energieconcepten concreet te maken in toepassing én financiële uitwerking.

Tijmen van Straten, projectmanager

Tijmen van Straten, projectmanager

Tijmen werkt sinds 2011 voor Greenspread aan de ontwikkeling en exploitatie van zonne-energieprojecten. Hij heeft ruime ervaring met het hele ontwikkeltraject van kleine en grote PV-installaties, zowel in opdracht van klanten als voor Greenspread zelf. Als landschapsarchitect (registratienummer 3.111215.001) is hij bovendien gespecialiseerd in het ontwerp van energielandschappen en de inpassing van grondgebonden zonneparken binnen het landschap. Dankzij zijn jarenlange ervaring, kan Tijmen zowel de technische, financiële als organisatorische inzichten bieden om een zon-PV-systeem te realiseren.

Sander Kooper, projectmanager

Sander Kooper, projectmanager

Sander werkt sinds 2012 voor Greenspread aan de ontwikkeling en exploitatie van zonne-energieprojecten, na afronding van zijn studie milieuplanologie. Sindsdien heeft hij ruime ervaring opgedaan met het hele ontwikkeltraject van allerhande kleine en grote PV-installaties, zowel dak- als grondgebonden. Ook heeft Sander diverse gemeenten bijgestaan in de ontwikkeling (en monitoring) van passend lokaal klimaatbeleid. Een organisatie enthousiast maken voor duurzame oplossingen is de rode draad in zijn bezigheden; van bestuurders tot aan beleidsmedewerkers en gebouwbeheerders. Daarvoor reikt hij de benodigde technische en financiële inzichten aan.

Petra Rijs, finance manager

Petra Rijs, finance manager

Petra is op 1 januari 2018 gestart bij Greenspread. Petra heeft een financiële achtergrond en ervaring met het opzetten en voeren van verschillende administraties. Bij Greenspread zal zij zich bezig houden met de administratieve organisatie.

Youri Metekohy, exploitatiemanager

Youri Metekohy, exploitatiemanager

Youri heeft een technische achtergrond en houdt zich al sinds 2006 bezig met duurzame-energieconcepten. Door zijn brede kennis van techniek is hij allround inzetbaar binnen de organisatie. De laatste jaren heeft Youri zich voornamelijk beziggehouden met exploitatiemanagement. Dit sluit goed aan op zijn rol binnen Greenspread als exploitatiemanager van alle zon-PV-systemen en laadpalen.

Annemarie Zwang, office manager

Annemarie Zwang, office manager

Annemarie is per 1 september 2016 begonnen bij Greenspread en heeft een secretariële achtergrond. De afgelopen jaren heeft Annemarie bij zowel grote- als kleine bedrijven veel werkervaring opgedaan als management assistente. Bij Greenspread is Annemarie verantwoordelijk voor het office management en neemt ze de secretariële werkzaamheden en de personeelsadministratie voor haar rekening.

Marc van Leeuwen, projectmanager

Marc van Leeuwen, projectmanager

Marc is in november 2018 begonnen bij Greenspread en heeft naast een juridische achtergrond ruime ervaring als adviseur voor diverse projecten in zonne-energie en energiebesparing. Bij Greenspread zet hij zich in voor het hele ontwikkeltraject van kleine en grootschalige PV-projecten. Daarbij denkt hij graag mee over oplossingen voor de energiebehoefte van de opdrachtgever, gebruik makend van zijn brede technische, financiële en juridische kennis.

Joost Mulder, trainee

Joost Mulder, trainee

Joost is sinds oktober 2018 begonnen als trainee bij Greenspread. Met zijn technische achtergrond in productontwikkeling heeft hij ervaring opgedaan in de wereld van duurzame energie tijdens zijn afstudeeropdracht: het ontwikkelen van een nieuw type zonne-concentrator. Daarnaast heeft Joost ervaring op het gebied van sales en zal bij het afronden van zijn traineeship zich dan ook gaan toespitsen op acquisitie van nieuwe opdrachten gecombineerd met het ontwikkelen van nieuwe systeemoplossingen voor de toekomstige PV markt.

Sosha Abspoel, trainee & marketing en communicatie

Sosha Abspoel, trainee & marketing en communicatie

Sosha is vanaf maart 2019 begonnen als trainee bij Greenspread. In juli is zij afgestudeerd aan haar opleiding marketing en communicatie. Voor haar afstudeeropdracht onderzocht zij op welke manier(en) storytelling een rol kan spelen in het communiceren over duurzaamheid. Bij Greenspread houdt Sosha zich bezig met de communicatie en marketing en leert zij als trainee alles over de (duurzame) energiemarkt.

Ilse Moen, marketing & communicatie

Ilse Moen, marketing & communicatie

Ilse is vanaf juni 2019 werkzaam als marketeer bij Greenspread. Ze studeert e-commerce, marketing & sales en heeft in 2017 al eerder voor Greenspread gewerkt in de vorm van een vakantiebaan. In deze periode heeft ze kennis gemaakt met de duurzame energiemarkt. Sinds Ilse terug is versterkt ze het team door zich bezig te houden met de marketing en communicatie van Greenspread.

Jeroen Decossaux, developer

Jeroen Decossaux, developer

Jeroen is op 1 juli 2019 gestart bij Greenspread. Van oorsprong is Jeroen verpleegkundige maar hij is al vanaf 2000 werkzaam in de IT waarvan vanaf 2007 met name front- en back-end development. Bij Greenspread houdt Jeroen zich bezig met het webdevelopment.

Floris van Vliet, trainee

Floris van Vliet, trainee

Floris heeft een gecombineerde achtergrond in engineering en management waarin duurzaamheid een centrale rol heeft gespeeld. Hij heeft kennis opgedaan op het gebied van duurzame markt transities tijdens zijn afstudeeronderzoek. Hierin is door hem onderzoek gedaan naar het verloop van duurzame markt transities met het oog op technische, sociale en economische aspecten en de rol van de overheid en het bedrijfsleven in het transitie proces. Floris is sinds september 2019 werkzaam als trainee.

Stefan Smit, trainee

Stefan Smit, trainee

Stefan is in september 2019 gestart met het traineeprogramma bij Greenspread. Daarvoor heeft hij de opleiding Sportkunde afgerond in Zwolle. De stap naar de duurzame energie maakte hij vanwege zijn persoonlijke interesses en de kans om te starten met een traineeprogramma bij Greenspread. Op dit moment heeft Stefan vooral als doel om zijn traineeprogramma met succes te doorlopen zodat hij straks aan de slag kan als projectmanager bij Greenspread.