Willibrordusschool wekt eigen stroom op

Op: 2 mei 2013
Door: sander

0 reacties

Deel via

Willibrordusschool wekt eigen stroom op

De Willibrordusschool uit Herveld wekt sinds 2 mei een groot deel van het eigen stroomverbruik zelf op. Het systeem, dat bestaat uit 118 panelen, is opgeleverd en heeft zijn eerste kilowatturen reeds geproduceerd. De installatie wordt de eerstkomende vijf jaren geëxploiteerd door Greenspread. De school neemt de duurzame stroom in deze periode af voor een “niet-meer-dan-anders-tarief“, waarna zij zelf eigenaar wordt van het systeem.

De realisatie van de zonne-energie-installatie is tot stand gekomen dankzij inspanningen van leverancier InEnergie en de lokale installateur Mathijssen Elektrotechniek uit Andelst. De panelen leveren jaarlijks naar verwachting 26.550 kWh op; dit is voldoende om in de elektriciteitsbehoefte van zeven tot acht gemiddelde huishoudens te voorzien.

De leerlingen van de Willibrordusschool maken binnenkort ook tijdens de lessen kennis met de meerwaarde van zonne-energie. Greenspread heeft namelijk knutselpakketten geleverd waarmee zonneboten in elkaar kunnen worden gezet. Dit zijn boten die zich voortbewegen door de energie afkomstig uit kleine zonnecellen.


Plaats een reactie