Verwacht in 2015: grootschalige zonne-energie-projecten

Op: 4 november 2014
Door: sander

0 reacties

Deel via

Verwacht in 2015: grootschalige zonne-energie-projecten

De zesde en laatste tranche van de SDE+ 2014 heeft zijn aantrekkingskracht uitgeoefend op Greenspread en haar relaties: op dinsdag 4 november, de dag dat deze tranche is opengesteld, heeft Greenspread in totaal 26,6 MW aan zonne-energie-projecten ingediend, verdeeld over 70 locaties. Greenspread en haar opdrachtgevers maken gezamenlijk aanspraak op 41,1 miljoen euro uit het totale subsidiebudget (3,5 miljard euro).

Wanneer de RVO alle 70 subsidieaanvragen van Greenspread honoreert, dan zou dit een CO2-uitstootreductie van circa 11.000 ton per jaar opleveren.

De SDE+ is een exploitatiesubsidie waarmee de Rijksoverheid beoogt het verschil in kostprijs tussen grijze en groene energie te vergoeden. In de loop van een kalenderjaar openen diverse “tranches”, waarbij het subsidiebedrag steeds verder oploopt.

De SDE+ biedt gezien de ruimte in het actuele budget en de voorwaarden uit fase 6 een unieke kans voor grootverbruikers van stroom om tot een aantrekkelijke business case te komen. Normaal gesproken hebben grootverbruikers geen rendabele business case, omdat zij weinig voor hun stroom betalen en derhalve te maken hebben met lange terugverdientijden.


Plaats een reactie