Samen stroom opwekken met CoopDeZon

Op: 12 februari 2014
Door: sander

0 reacties

Deel via

Samen stroom opwekken met CoopDeZon

Samen voordelig (zonne)stroom opwekken: dat is nu mogelijk met CoopDeZon, de nieuwste dienst van Greenspread. CoopDeZon is een totaalconcept en speelt in op de uitwerking van het Energieakkoord dat eind 2013 is gesloten. Omwonenden van een zonne-energie-installatie krijgen de kans via een coöperatie te investeren in duurzame energie. Dankzij een energiebelastingkorting van 7,5 cent per kWh is deelname financieel gezien interessant voor de coöperatieleden.

CoopDeZon is enerzijds bedoeld voor gemeenten en andere partijen die de zeggenschap hebben over veel dakoppervlak, en anderzijds voor lokale initiatieven die hulp kunnen gebruiken bij het verduurzamen van de eigen leefomgeving.

Met CoopDeZon zijn we in staat op iedere plek in Nederland binnen enkele weken een lokale coöperatie op te richten met een eigen zonnepaneleninstallatie. De omwonenden (uit de postcoderoos) financieren deze installatie en nemen ook zelf de duurzaam opgewekte stroom af. CoopDeZon neemt daarbij de volledige organisatie op zich en leidt alle financieel-administratieve processen in goede banen.

De beginstap is altijd: het selecteren van een dak of andere locatie waar de opwekking van zonne-energie plaats kan vinden. Deze presentatie gaat nader in op de aanpak van Greenspread. Enkele locaties in de gemeente Woudenberg zijn als voorbeeld uitgewerkt. Ken je een dak of andere locatie waar CoopDeZon uitkomst kan bieden? Neem contact met ons op!


Comments are closed.