Ruim 300 zonnepanelen voor De Brede Vaart

Op: 10 november 2015
Door: sander

0 reacties

Deel via

Ruim 300 zonnepanelen voor De Brede Vaart

Op het zonrijke dak van Cultuurhuis De Brede Vaart in Linschoten (gemeente Montfoort) liggen sinds kort 302 zonnepanelen, die samen genoeg elektriciteit produceren voor ruim twintig huishoudens. De Brede Vaart wekt nu circa een derde van haar eigen stroomverbruik zelf op.

 

Greenspread heeft de installatie gefinancierd en is de komende tien jaar verantwoordelijk voor zaken als monitoring, beheer en onderhoud. De gemeente Montfoort profiteert van de besparing op de energienota door de vermeden stroomlasten. In ruil hiervoor betaalt zij Greenspread naast een aanbetaling een jaarlijkse vergoeding voor het gebruik van het zonne-energie-systeem. De gemeente neemt de installatie na de genoemde leaseperiode over. De rijksoverheid subsidieert de duurzame-energie-productie vijftien jaar lang vanuit de SDE+.

 

Het systeem, dat op 10 november officieel in gebruik is genomen, heeft een totaal vermogen van 78,8 kWp. Het bestaat onder meer uit zonnepanelen van Duitse makelij (Solarwatt), drie omvormers van een Oostenrijkse fabrikant (Fronius), ruim een kilometer bekabeling en 550 stoeptegels die als ballast fungeren. Het systeem is gemonteerd en opgeleverd door de firma Volt4U uit Wijk bij Duurstede. Ook installatiebedrijf Van den Pol uit Montfoort en meetbedrijf INNAX uit Veenendaal hebben een bijdrage geleverd aan de realisatie.

 

In De Brede Vaart zijn twee basisscholen gevestigd, evenals een kinderdagverblijf en de GGD. Aan de scholen en het kinderdagverblijf heeft Greenspread in samenwerking met netbeheerder Enexis een speciaal lespakket over duurzame energie aangeboden. Doel hiervan is ook het maatschappelijke rendement van het project te maximaliseren, naast het financiële rendement.

 

IMG_5623

IMG_5625

IMG_5627

IMG_5628


Plaats een reactie