Realisatie 200 kWp in Leeuwarden van start

Op: 1 december 2017
Door: greenspread

0 reacties

Deel via

Realisatie 200 kWp in Leeuwarden van start

In Leeuwarden wordt sinds eind november gewerkt aan de realisatie van bijna 200 kWp zon-PV-vermogen (724 panelen) op de daken van het Nordwin College aan de Jansoniusstraat. Dit betreft het vijfde exploitatieproject dat Greenspread realiseert in samenwerking met de Friese scholengemeenschap.

Aanvankelijk was het de bedoeling dat de installatie al voor de zomer gereed zou zijn, maar vlak voor de aanvang van de bouw bleek een nieuwe provinciale ontheffing nodig te zijn, vanwege een kolonie visdieven die zich op de daken had genesteld. Uiteindelijk is een groot dakdeel geheel vrijgelaten van zonnepanelen en met mos van de andere dakdelen bedekt, zodat het habitat van de vogels niet verloren gaat.

Eerder hebben Greenspread en Nordwin College al gezamenlijk zon-PV-systemen gerealiseerd in Heerenveen, Buitenpost, Sneek en op een andere locatie in Leeuwarden (Gardeniersweg). In totaal exploiteert Greenspread na oplevering van het nieuwe systeem ca. 470 kWp op de daken van de vijf schoollocaties. Greenspread is 15 jaar lang verantwoordelijk voor de exploitatie van de 724 zonnepanelen. Nadien neemt het Nordwin College het eigendom over.


Plaats een reactie