PV-systeem Revius Lyceum in gebruik

Op: 8 mei 2015
Door: sander

0 reacties

Deel via

PV-systeem Revius Lyceum in gebruik

Op het dak van het Revius Lyceum in Wijk bij Duurstede is in mei 2015 een zon-PV-systeem gerealiseerd met een vermogen van 42,9 kWp (165 zonnepanelen). Dit project is de uitkomst van een mooi samenspel tussen de school, Greenspread, de EigenWijkse Energiecoöperatie en Stichting Greencrowd.

De EigenWijkse Energiecoöperatie had begin 2014 het idee opgevat een zonnestroomsysteem op het dak van het Revius Lyceum te realiseren. Gezien de ervaring met exploitatie van zon-PV-projecten is Greenspread bij het project betrokken. Greenspread heeft zorg gedragen voor ontwikkeling van het zonnestroomsysteem op de schuine dakdelen van de school. Het Revius Lyceum heeft een aanbetaling gedaan en Greenspread heeft zorg gedragen voor de verdere financiering. Inkomsten voor Greenspread bestaan uit de toegekende bijdrage vanuit de SDE+ en een vaste vergoeding van het Revius Lyceum voor de beschikbaar gestelde zonnestroom.

Om een deel van de eigen investering te herfinancieren, heeft Greenspread het crowdfundingplatform van Stichting Greencrowd benut. Mede dankzij de ijver van de EigenWijkse Energiecoöperatie was het streefbedrag van € 29.200 al binnen vier dagen opgehaald. In totaal hebben 29 crowdfunders geld uitgeleend.

Het zonne-energie-systeem wekt jaarlijks naar verwachting 36.465 kWh groene stroom op; dit is voldoende voor circa elf gemiddelde huishoudens.


Plaats een reactie