Microfinanciers gezocht voor twee projecten

Op: 20 augustus 2013
Door: sander

0 reacties

Deel via

Microfinanciers gezocht voor twee projecten

Via stichting Greencrowd , zusterorganisatie van Greenspread, kunnen bedrijven en particulieren investeren in duurzame projecten die een aantrekkelijk financieel en maatschappelijk rendement opleveren. Crowdfunders kunnen momenteel geld uitlenen aan twee bijzondere projecten.

Het eerste project betreft de bouw van een waterkrachtcentrale op het terrein van een camping/pension in Tsjechië, door een Nederlandse ondernemer. Wie investeert, leent zijn geld uit voor een periode van vijf jaar en kan maar liefst 6% rente per jaar verwachten. Donateurs kunnen ook een bijdrage leveren en krijgen als blijk van waardering een gratis overnachting op de camping of in het pension van deze ondernemer.

Het tweede project dat momenteel openstaat, betreft de financiering van een container Fairtrade-producten uit Thailand, die in Nederland worden verhandeld. Wie geld aan dit project uitleent, krijgt zijn of haar volledige inleg reeds na een jaar retour, inclusief 5% rente.

Wanneer u zelf een project heeft met een (her)financieringsbehoefte, stuur dan een e-mail naar info@greencrowd.nl. Wellicht kunnen wij uw project via stichting Greencrowd ter crowdfunding aanbieden en op die manier draagvlak toevoegen aan het project. Op die wijze proberen wij de transitie naar een duurzame samenleving te versnellen.


Plaats een reactie