IIR training “Succesvol exploiteren van lokale duurzame energiebedrijven” groot succes

Op: 18 juni 2011
Door: greenspread

0 reacties

Deel via

IIR training “Succesvol exploiteren van lokale duurzame energiebedrijven” groot succes

Op 14 april heeft Greenspread de training verzorgd op het congres ‘Succesvol exploiteren van lokale duurzame energiebedrijven’. De training werd gegeven door Jan Willem Zwang, oprichter van Greenspread, en er waren meer dan dertig deelnemers aan de training.

De training begon ’s ochtends met de energiewaardeketen en voor de lunch heeft Peter van Wijngaarden verteld waar ADEM Houten allemaal mee bezig is en Michael Fraats van Trianel is in gegaan op de dienstverlening richting lokale, duurzame energiebedrijven.

Na de lunch is uitgebreid stilgestaan bij de kritische succes factoren aan de hand van vijf praktijkvoorbeelden waar Greenspread bij betrokken is (geweest). De praktijkcases die aan de orde zijn gekomen, zijn DEVO in Veenendaal, DEVA in Nieuwkoop, Duurzaam Dienstenbedrijf Woerden, ADEM Houten en Duurzaam Dienstenbedrijf Dieze Oost in Zwolle. Aansluitend heeft Michael Boddeke verteld hoe hij eerst als wethouder in Apeldoorn heeft getrokken aan De A en hoe hij dat nu doet als ‘particulier initiatiefnemer’, dus buiten de gemeente om.

De dag is afgesloten door stil te staan bij de risico’s waarmee een lokaal duurzaam energiebedrijf wordt geconfronteerd en hoe hiermee kan worden omgegaan.

De slides van de training kunnen hier worden gedownload. De presentatie van ADEM Houten kan hier worden gedownload.


Plaats een reactie