Handboek postcoderoosprojecten geactualiseerd

Op: 20 april 2017
Door: greenspread

2 reacties

Deel via

Handboek postcoderoosprojecten geactualiseerd

In opdracht van de Provincie Groningen heeft Greenspread het Handboek Postcoderoosprojecten geactualiseerd, in samenwerking met de Groninger Energie Koepel (GrEK), Grunneger Power en de Natuur en Milieufederatie Groningen.

Het handboek is hier te downloaden.

Het vernieuwde handboek bevat actuele ins en outs van de postcoderoosregeling en daarnaast diverse ervaringen van Groningse initiatieven. Met als doel: leren van elkaar zodat meer lokale duurzame projecten van de grond komen.

De eerste editie van dit handboek verscheen in 2014. Sindsdien is de regeling meermaals aangepast en (daardoor) financieel gezien een stuk aantrekkelijker geworden.

Tussentijds heeft de provincie een aantal Groningse initiatieven een steuntje in de rug gegeven via de “postcoderoospremie”. Hierdoor is sindsdien de nodige kennis en ervaring opgedaan met de ontwikkeling van postcoderoosprojecten. Dit alles vormde de aanleiding om het handboek (voor de tweede keer) te actualiseren.


2 reacties

  1. Jaap Langenbach says:

    Klopt het dat de PCR ook van toepassing is voor windmolens ? Zou mooi zijn want 15-16 ct/kWh voor een windturbine is dik verdienen. Is er een grens aan de grootte van de turbine ?

    • sander says:

      Beste Jaap, windturbines kunnen inderdaad ook via de postcoderoosregeling geëxploiteerd worden. Er is geen vermogensgrens van toepassing, maar de wervingsopgave kan natuurlijk wel al snel te groot worden, gelet op de opbrengsten van (middel)grote turbines.

Plaats een reactie