Groen Lintje voor Greenspread en Attero

Op: 28 februari 2014
Door: sander

0 reacties

Deel via

Groen Lintje voor Greenspread en Attero

Greenspread en Attero ontvingen vrijdag 28 februari een Groen Lintje van GroenLinks Midden-Drenthe, bestemd voor burgers of organisaties die zich inzetten voor een duurzame, groene samenleving.

Aanleiding hiertoe is de samenwerkingsovereenkomst die beide partijen recentelijk hebben gesloten voor de realisatie van een zonnepark op of bij de “VAM-berg”. Momenteel onderzoeken Greenspread en Attero de technische en financiële haalbaarheid van dit project. De mogelijkheid tot participatie van onder anderen personeelsleden en omwonenden is daarbij een belangrijk uitgangspunt.

Greenspread richt zich in toenemende mate op de ontwikkeling van grootschalige grondgebonden zonne-energie-projecten. “Al een aantal jaar zijn we in gesprek met Attero over de mogelijkheden om de locatie in Wijster te benutten voor een zonne-energie-park. Dankzij de samenwerkingovereenkomst kunnen we nu voortvarend aan de slag. Dit Groene Lintje is een extra stimulans om hier iets heel moois van te maken”, laat Greenspread-directeur Jan Willem Zwang weten.

Attero ziet het project als onderdeel van haar strategie om duurzame energie op te wekken met de inzet van een afgedekte stortplaats als bron voor de benodige oppervlakte. Het afvalverwerkingsbedrijf wil kennis en ervaring opdoen met de ontwikkeling van zonne- en windenergieprojecten en hoopt op een uitkomst die zij kan opschalen naar andere Attero-locaties in Nederland.

Tweede Kamer-fractievoorzitter van GroenLinks, Bram van Ojik, reikt het Groen Lintje vrijdagmiddag uit aan Greenspread en Attero. Ook Jan Langenkamp, fractiemedewerker van GroenLinks Midden-Drenthe en één van de initiatiefnemers van het zonnepark, krijgt een Groen Lintje opgespeld.

lintje

lintje2


Plaats een reactie