Meerderheidsbelang Greenspread in Adem BV

Op: 13 mei 2013
Door: sander

1 reactie

Deel via

Meerderheidsbelang Greenspread in Adem BV

Greenspread InEnergie Holding BV heeft sinds vandaag een meerderheidsbelang in Adem Houten BV. Zij was reeds in het bezit van een kwart van de aandelen en is nu voor 51% eigenaar van het lokale duurzame initiatief uit Houten.

Het aantal aandeelhouders van Adem is hiermee teruggebracht tot twee. Adem Houten is een initiatief van Ad van Wijk, energie-ondernemer en bijzonder hoogleraar future energy systems aan de TU Delft.

Greenspread en Adem Houten verwachten dat de nieuwe organisatiestructuur leidt tot een professionaliteitsslag in de activiteiten van het lokale duurzame initiatief. Centraal daarbij staat het streven om meer duurzame energie op te wekken in en rondom thuisbasis Houten, in combinatie met het ontwikkelen van (coöperatieve) participatiemodellen.

In dat kader zijn diverse speerpunten geformuleerd voor de nabije toekomst. Waterkrachtcentrale Hagestein, een biovergister in ’t Goy en diverse zon-PV-initiatieven zijn voorbeelden van productiemiddelen waarmee Adem de energiehuishouding in en rond Houten verder wil verduurzamen.

Voor meer informatie over de nieuwe aandeelhoudersstructuur van Adem Houten en de rol van Greenspread InEnergie hierin kunt u altijd contact opnemen met directeur Jan Willem Zwang, via 06-52083046


1 reactie

  1. Geachte ADEM aandeelhouder,

    Als business development manager voor de Oryon Watermill denken wij met de Oryon Watermill een 100 % f visvriendelijk kleine waterkracht oplossing te kunnen aanbieden voor de stuw bij Hagestein. Bij onze technologie zwemmen de vissen in de watermill en zwemmen er langs ghet drukgevend oppervlak weer uit. We hebben de Oryon Watermill getest bij Deltares in Delft en beshikken over CFD test resultaten, Inmiddels beknd bij Royalhaskoning, W&B ,Deltares en RWS.

    Gaarne overleg

    Pieter Arkesteijn

    0575 540060

Plaats een reactie