Greenspread gaat als de brandweer

Op: 31 maart 2013
Door: sander

0 reacties

Deel via

Greenspread gaat als de brandweer

Op dinsdag 26 maart was dan zover! Martin Marquering van Greenspread en Wethouder Schuurman van de gemeente Neder-Betuwe zetten beiden hun handtekeningen onder een tienjarige overeenkomst voor de levering van zonne-energie aan de brandweerkazernes in Ochten en Kesteren.

Vorige week konden wij al berichten dat de raad van Neder-Betuwe akkoord was gegaan met de voorgestelde constructie en de proactieve houding van beleidsmedewerker Peter van den Berg en wethouder Schuurman zorgden ervoor dat er meteen spijkers met koppen konden worden geslagen.

In Kesteren worden 96 panelen geplaatst en in Ochten 56. Het totale vermogen komt hiermee op 37.000 Wp, waarmee op jaarbasis naar verwachting zo’n 34.000 kWh wordt geproduceerd, genoeg voor het energieverbruik van zo’n elf huishoudens per jaar.

Voor de twee brandweerkazernes wordt dezelfde constructie toegepast als voor het gemeentehuis in Opheusden: InEnergie is verantwoordelijk voor de turn key realisatie van het project, Greenspread financiert de installatie en sluit afnamecontracten met de gemeente en via stichting Greencrowd wordt het project aangeboden voor herfinanciering, zodat de volgende daken belegd kunnen worden met zonnepanelen.


Plaats een reactie