Gezocht: Enthousiaste afstudeerder op gebied van Smart Energy! (m/v)

Op: 16 februari 2017
Door: greenspread

0 reacties

Deel via

Gezocht: Enthousiaste afstudeerder op gebied van Smart Energy! (m/v)

Over Greenspread

Bij Greenspread zijn we ervan overtuigd dat de gebouwde omgeving op een schonere en goedkopere manier in haar energiebehoefte kan worden voorzien. Dat is niet alleen beter voor nu, maar vooral ook voor onze volgende generaties, zodat zij in de toekomst ook kunnen beschikken over een efficiënte en robuuste energievoorziening. Dat is waar Greenspread voor staat en waar we ons elke dag weer volledig voor inzetten.

Voor ons is het volstrekt logisch dat we daarbij zoveel als mogelijk gebruikmaken van gebouwgebonden energiesystemen, zoals zon-PV en warmtepompen. Het inpassen van duurzame energie vergt aanpassingen aan ons energiesysteem; we willen namelijk ook elektriciteit gebruiken wanneer de zon niet schijnt. Alleen met slimme nieuwe toepassingen kunnen we het comfort en de zekerheden die we gewend zijn waarborgen. Binnen Greenspread Smart Energy zetten we dan ook volledig in op de ontwikkeling van deze slimme toepassingen. In verschillende projecten, zowel nationaal als Europees, is Greenspread betrokken bij de ontwikkeling van Smart-Energy-diensten.

Om deze diensten verder te ontwikkelen, waarvoor slimme software noodzakelijk is, zoeken we een enthousiaste afstudeerder die kan bijdragen aan de vooruitgang van het slimme software platform.

 

Wie zoeken wij?

Ben jij op het gebied van IT goed onderlegd, heb je affiniteit met het modelleren van verschillende systemen, ben je bekend met het ontwikkelen van algoritmes en daarnaast betrokken bij een duurzamer energiesysteem? Dan willen we je graag in ons team hebben.

 

Functieomschrijving

Als afstudeerder aan een technische opleiding of econometrie heb je natuurlijk als hoofdtaak je opleiding af te ronden. Binnen Greenspread krijg je de mogelijkheid jezelf verder te ontplooien en een bijdrage te leveren aan een duurzamer energiesysteem binnen een klein en enthousiast team. Greenspread ontwikkelt op dit moment een Virtual Power Plant (VPP) die flexibiliteit voor huishoudens optimaal probeert in te zetten. Deze flexibiliteit is afkomstig van apparaten zoals een batterij of warmtepomp en wordt ingezet op de verschillende energiemarkten. Jij mag een bijdrage leveren aan het softwareplatform van de VPP, waarvan jij een nader te bepalen gedeelte gaat ontwikkelen.

Het IT-platform optimaliseert de balans tussen verbruik en opwek middels het aansturen van flexibiliteit. Om deze optimalisatie te bereiken, worden voorspellingen gemaakt van het verbruik en de opwek van elektriciteit. Door de flexibele apparaten in te zetten op gunstige momenten, wanneer de energieprijzen laag zijn of de zon schijnt, is het mogelijk meer gebruik te maken van zelf geproduceerde energie en de energierekening te verlagen. Van jou vragen we voorspellingen van de opwek, het verbruik en de energieprijs (onbalans, day-ahead, intraday) zodat de optimale inzet van de flexibiliteit kan worden bepaald.

 

Hoofdtaken

 • Opstellen van een projectplan;
 • Opstellen van voorspelling en beslisalgoritmes ten behoeve van de inzet van flexibiliteit;
 • Algoritmes testen middels simulaties;
 • Verzamelen en verwerken van meetdata;
 • Rapporteren over de stand van zaken (voortgang en delen van ervaringen en bevindingen);
 • Het in samenwerking met het Greenspread-team doorontwikkelen en verbeteren van het IT-platform.

 

Functie-eisen

 • Je bent in de afrondfase van een universitaire masteropleiding in de richting van natuurkunde, wiskunde, elektrotechniek of econometrie;
 • Beschikbaar voor minimaal 5 maanden;
 • Affiniteit met de energiesector, met name op het gebied van duurzame energie, is een pre;
 • Kennis van en ervaring met modelleren (R, Matlab, Phyton, .Net, Java, …)
 • Je bent een ervaren, helder communicerende, kundige gesprekspartner;
 • Je handelt proactief, bent van nature positief ingesteld en flexibel;
 • Je bent accuraat en stressbestendig.

 

Organisatie

Als afstudeerder Smart Energy ga je onderdeel uitmaken van een klein team van professionals dat zich dagelijks tot het uiterste inzet om onze doelstellingen op het gebied van duurzame energie te overtreffen. De sfeer is zeer collegiaal, ondernemend en vooral plezierig. Er is een hoge mate van ervaring en deskundigheid aanwezig. Je zal intensief samenwerken met de Business Development Manager aan wie je zal rapporteren.

 

Wat we je bieden

 • Een leuke en uitdagende afstudeeropdracht;
 • Een inspirerende, motiverende en collegiale werkomgeving waarin je alle ruimte krijgt om mee te denken over de ontwikkeling van het bedrijf, je mening te delen met je collega’s en jezelf verder te ontwikkelen;
 • De kans om samen met ons te werken aan een schonere en goedkopere energievoorziening voor de gebouwde omgeving;
 • Een werkplek in Arnhem, maar werken vanuit huis of de universiteit is geen probleem;
 • Wekelijkse afstemming en begeleiding;
 • Een stage- en reiskostenvergoeding in overleg.

 

Heb je interesse?

Mail dan je sollicitatiebrief en CV naar vragen@greenspread.nl, met “Sollicitatie afstudeerder Smart Energy” als onderwerp.


Plaats een reactie