Energiepotentiekaart voor gemeente Rheden

Op: 1 juni 2017
Door: greenspread

0 reacties

Deel via

Energiepotentiekaart voor gemeente Rheden

Greenspread gaat voor de gemeente Rheden aan de slag met het opstellen van een energiepotentiekaart. Dit beleidsinstrument brengt letterlijk in kaart wat de (on)mogelijkheden zijn voor de toepassing van verschillende duurzame-energie-technieken in Rheden, zoals zon-PV op daken en in veldopstelling. De kaart maakt tevens duidelijk in hoeverre deze technieken redelijkerwijs een bijdrage kunnen leveren aan het behalen van de lokale, regionale en nationale klimaatdoelen.

In Rheden is de ruimtelijke inpassing van duurzame projecten complexer dan elders, gelet op de grote hoeveelheid natuur en de verscheidene landgoederen, beschermde dorpsgezichten en dergelijke. Niettemin resteren de nodige plekken die interessant kunnen zijn voor de toepassing van duurzame-energie-technieken.

De afgelopen jaren heeft Greenspread al energiepotentiekaarten opgesteld voor onder meer de gemeenten Arnhem, Wageningen, Midden-Drenthe, Tholen en de acht gemeenten van de Regio Noord-Veluwe. De kaart fungeert hier als onderlegger van het actuele beleid op het gebied van duurzame-energieopwekking. Greenspread zal de kaart voor Rheden naar verwachting eind juli opleveren.


Plaats een reactie