Duurzame droom De Maarhoeve vervuld

Op: 30 september 2014
Door: sander

1 reactie

Deel via

Duurzame droom De Maarhoeve vervuld

De duurzame droom van De Maarhoeve is in vervulling. In september zijn op het dak van de zorgboerderij in Appingedam 24 zonnepanelen geplaatst (totaal vermogen: 6 kW), waarmee jaarlijks circa 5.400 kWh groene stroom wordt geproduceerd.

Dankzij enkele donateurs die via Stichting Greencrowd zijn geworven en een leaseconstructie waarmee de resterende financieringsdrempel is weggenomen, konden de zonnepanelen worden geplaatst.

De initiatiefnemers van De Maarhoeve hebben de laatste jaren met veel tegenspoed te maken gehad, waaronder schade aan het pand door de aardbevingen in de regio en het faillisement van Aldel, de werkgever van kostwinner Jaap. Hun droom – het realiseren van een duurzame zorgboerderij voor kinderen met autisme-spectrum-stoornissen (ASS) – kwam hierdoor onder druk te staan.

Greenspread heeft besloten De Maarhoeve de helpende hand toe te steken door donateurs te werven en de leaseconstructie op te tuigen, met de 24 zonnepanelen als fraai resultaat.


1 reactie

 1. Lieve lezers, met name julie,de donateurs die dit mogelijk maakten,
  We vonden het belangrijk een persoonlijk berichtje te sturen in antwoord op het bovenstaande stuk.
  We willen namelijk graag iedereen zelf graag langs deze weg bedanken en het niet laten bij het mooie stukje van Sander.
  De zonnepanelen maken een duurzaam bestaan mogelijk voor de Maarhoeve. En dat heeft positieve effecten, in de eerste plaats voor de duurzaamheid, schone energie die onze planeet niet zwaarder belast dan zij al is, maar ook financieel, want het drukt onze maandlast aanzienlijk en dat geeft ons ruimte om door te bouwen aan onze droom.
  Daarnaast is het ook goed om ” onze” kinderen te laten zien dat duurzaam leven mogelijk is, en het is een mooie manier om ze uit te leggen op welke wijze je dit in je leven kunt integreren.
  Wij zijn in ieder geval erg blij en vooral ontroerd door de toegestoken helpende hand van Greenspread, en van jullie ,de donateurs die ons niet persoonlijk kennen maar toch bereid waren geld te doneren aan dit project.
  Warme groet
  Jaap en kris wijkstra

Plaats een reactie