Crowdfunding PV-systemen brandweerkazernes van start

Op: 16 april 2013
Door: sander

0 reacties

Deel via

Crowdfunding PV-systemen brandweerkazernes van start

De PV-systemen die Greenspread binnenkort realiseert op de daken van de brandweerkazernes in Kesteren en Ochten, worden nu ter crowdfunding aangeboden op het platform van stichting Greencrowd. Greenspread heeft flyers gemaakt om potentiële crowdfunders te interesseren voor een bijdrage aan de systemen in Ochten en Kesteren.

Iedereen kan voor een periode van acht jaar geld investeren en een aantrekkelijk rendement op zijn inleg (verwacht wordt: 3,5% rente) tegemoet zien. De minimum-investering bedraagt € 10,- en in totaal is er € 18.500,- benodigd voor de kazerne in Kesteren en € 13.000,- voor die in Ochten.

De systemen (92 panelen of 23 kWp in Kesteren en 56 panelen of 14 kWp) worden begin mei 2013 opgeleverd. Greenspread doet de voorinvestering en exploiteert de systemen gedurende 9 jaar en 11 maanden. Hierna wordt het eigendom van de installaties kosteloos overgedragen aan de gemeente Neder-Betuwe, die verantwoordelijk is voor de brandweerkazernes in Kesteren en Ochten.

Als crowdfunder bijdragen aan de projecten is in principe mogelijk tot en met 30 juni 2013. Deze herfinancieringsprojecten sluiten echter zodra ze zijn volgeschreven.


Plaats een reactie