Bouw 150 kWp op daken Tergooi van start

Op: 15 juni 2017
Door: greenspread

0 reacties

Deel via

Bouw 150 kWp op daken Tergooi van start

Greenspread realiseert de komende weken een installatie van 150 kWp op de daken van ziekenhuis Tergooi in Hilversum. Na oplevering zal Greenspread het systeem gedurende vijftien jaren exploiteren, waarna het eigendom van de installatie overgaat naar Tergooi. Het systeem bestaat uit 501 zonnepanelen van 300 Wp per stuk (Hanwha Q Cells) in oost-west-opstelling en zes omvormers (SolarEdge).

Tenten Solar is verantwoordelijk voor het DC-deel van de installatie. Huisinstallateur Unica verzorgt de voeding van de omvormers. Van den Heuvel is ten slotte verantwoordelijk voor de overspanningsbeveiliging en de benodigde aanpassingen aan de bliksemafleiding. Het project wordt naar verwachting medio juli opgeleverd.

De zonnepanelen leveren jaarlijks naar verwachting voldoende stroom op voor 44 huishoudens. Tergooi is het negende ziekenhuis dat via Greenspread zonnepanelen realiseert. De afgelopen jaren zijn al installaties ontwikkeld en opgeleverd voor Rijnstate (locaties Arnhem en Zevenaar), ZorgSaam (Terneuzen), Spaarne Gasthuis (Hoofddorp en Haarlem), Deventer Ziekenhuis, Radiotherapiegroep Arnhem en Westfriesgasthuis (Hoorn).


Plaats een reactie