Basisscholen gezocht!

Op: 24 juli 2013
Door: sander

0 reacties

Deel via

Basisscholen gezocht!

Zonnepanelen op het schooldak realiseren, zonder zelf de investering te hoeven doen: dat maakt Greenspread mogelijk via haar nieuwste concept, Zonnig Onderwijs Nederland (ZON). Geïnteresseerde scholen kunnen zich direct bij Greenspread melden.

ZON ontzorgt alle deelnemende scholen: zij betalen eerst het gebruikelijke stroomtarief voor de energie uit de panelen en krijgen na 5, 10 of 15 jaar het eigendom van het zonnepanelensysteem overgedragen. De scholen profiteren daarna nog jarenlang van gratis stroom, omdat de panelen minimaal 25 jaar meegaan. In deze informatiefolder kunt u alle details over dit project lezen.

Greenspread heeft via Triodos Bank en het Innovatie- en Investeringsfonds Gelderland (IIG) de financiering klaar liggen om 150 basisscholen in Gelderland op bovengenoemde wijze te verduurzamen. In totaal gaat ZON € 5 miljoen investeren.

De Prins Willem-Alexander-school, de Brede Zorgschool en De Achtbaan uit Tiel zijn de eerste basisscholen die via ZON kiezen voor duurzame stroom, evenals de Willibrordusschool uit Herveld. Op de daken van de twee laatstgenoemde scholen zijn de zonnepanelen reeds geïnstalleerd.

Het unieke aan ZON is dat het project niet ophoudt bij het monteren van de panelen. Leerlingen maken via speciaal ontwikkelde lespakketten kennis met zonne-energie en krijgen tevens de beschikking over knutselpakketten, waarmee zij zonneboten kunnen bouwen.

Op www.zonnigonderwijs.nl kunnen scholen reeds aangeven interesse te hebben. Zij kunnen ook een e-mail sturen naar info@zonnigonderwijs.nl of bellen via 085-4013458. ZON is voornemens haar concept ook buiten Gelderland uit te rollen; het doel is per provincie 150 scholen van zonnepanelen te voorzien.


Plaats een reactie