Aanscherping strategie en focus van Greenspread

Op: 6 november 2014
Door: sander

0 reacties

Deel via

Aanscherping strategie en focus van Greenspread

Na een stormachtige ontwikkeling in de afgelopen jaren heeft Greenspread haar strategie aangescherpt om de verdere groei in goede banen te leiden. Gekozen is voor een nog duidelijkere focus op het realiseren en exploiteren van decentrale energiesystemen. Als gevolg daarvan is een aantal veranderingen doorgevoerd.

Vertrek van oprichter/directeur Jan Willem Zwang
Directeur en oprichter Jan Willem Zwang heeft besloten Greenspread te verlaten, omdat zijn ambitie niet meer ligt in het verder uitbouwen Greenspread. Jan Willem gaat zich voortaan toeleggen op zijn specialiteit: het financieren van duurzame-energie-projecten. Hij gaat onder meer Greencrowd uitbreiden met aanvullende financieringsvormen, zoals eigen vermogen en voorfinancieringsmogelijkheden.

Vanuit Greencrowd en als partner zal Jan Willem echter nauw blijven samenwerken met Greenspread. Zijn kennis en kunde blijven dan ook beschikbaar voor klanten en relaties van Greenspread.

Verzelfstandiging Ecedo
Vanuit deze aangescherpte strategie en focus is gebleken dat het ontwikkelen en verkopen van software voor energiebedrijven niet langer een kernactiviteit van Greenspread is. Om die reden gaat Ecedo als zelfstandig bedrijf verder. Ecedo en Greenspread blijven wel intensief samenwerken, waarbij Greenspread gebruik zal blijven maken van de software van Ecedo.
De aanscherping van de strategie en focus zijn in lijn met doelstelling van Greenspread: het realiseren en exploiteren van decentrale energiesystemen. Dit leidt voortaan tot de volgende drie kernactiviteiten:

• het ontwikkelen en realiseren van decentrale energiesystemen en het geven van adviezen hierover;
• dienstverlening voor het exploiteren van decentrale energiesystemen, waaronder monitoring en systeemonderhoud, datamanagement en het zowel leveren als afrekenen van energie;
• het exploiteren van decentrale energiesystemen via participatie en/of directievoering.

Voor vragen over de inhoud van dit bericht kunt u altijd contact opnemen met directeur Michael Fraats via michael@greenspread.nl of 06-34237899.


Plaats een reactie