Veelgestelde vragen


Kan ik mijn termijnbedrag wijzigen?

Ja, dat kan. Als u denkt het komende jaar minder of meer energie te verbruiken dan berekend, of als uw thuissituatie verandert (bijvoorbeeld doordat je zonnepanelen hebt geïnstalleerd), dan kunt u het maandelijkse termijnbedrag wijzigen.

Wat is salderen?

Salderen betekent dat de energieleverancier de aan het net teruggeleverde energie aftrekt van de stroom die van het net is afgenomen. Wettelijk is bepaald dat een afnemer van energie maximaal 5.000 kWh mag salderen. De opgewekte stroom die zelf niet wordt benut, wordt daarom verrekend met het verbruik op de momenten dat de eigen PV-installatie niet voldoende elektriciteit levert om aan de acute stroomvraag te voldoen.

Normaal gesproken betaalt een verbruiker energiebelasting en BTW over alle stroom die hij aan het net onttrekt, maar dankzij de salderingsregeling is dat niet langer het geval wanneer u zonnepanelen bezit. Voorbeeld: u neemt 3.500 kWh van het net af, en u levert 1.000 kWh terug aan het net. Dan betaalt u aan uw leverancier de kosten van het verbruik van 2.500 kWh.

 


Deel deze pagina via
Deel via LinkedIn Deel via Twitter