Aanvraag SDE+ 2018


Voor grootverbruikers van stroom leidt de SDE+ meestal tot een rendabele business case voor zonnepanelen. Deze 15-jarige exploitatiesubsidie is beschikbaar voor iedereen met een aansluiting van > 3 * 80 Ampère die voornemens is meer dan 15 kWp aan zon-PV-vermogen te realiseren (Rijksoverheden uitgezonderd).

De SDE+ 2018 heeft twee openstellingsrondes: voorjaar en najaar. De aankomende najaarsronde is geopend van 2 oktober tot en met 8 november 2018. Het budget voor deze ronde is opnieuw € 6 miljard.

Greenspread vertelt u graag meer over de mogelijkheden in uw situatie. Wij kunnen snel de financiële consequenties doorrekenen, gezamenlijk het basisbedrag bepalen en de aanvraag vervolgens voor u indienen. Neem gerust contact met ons op!

Nieuw in 2018
In 2018 is de SDE+ anders van opzet dan voorheen. Voor “netlevering” en “niet-netlevering” (oftewel: direct verbruik) gelden andere correctiebedragen (€ 0,038 per kWh voor netlevering, € 0,063 per kWh voor niet-netlevering bij projecten < 1 MW en € 0,055 per kWh voor niet-netlevering bij projecten van 1 MW of groter.

Ook zijn de maximale basisbedragen naar beneden bijgesteld: voor projecten met een vermogen tot 1 MW is het maximale basisbedrag in de aanstaande najaarsronde € 0,106 per kWh. Voor projecten groter dan of gelijk aan 1 MW geldt een maximum van € 0,099 per kWh.


Deel deze pagina via
Deel via LinkedIn Deel via Twitter