Zonnig Onderwijs Nederland (ZON)

Introductie

Greenspread biedt scholen via ‘Zonnig Onderwijs Nederland‘ (ZON) een ontzorgingsconcept aan. Scholen hoeven niet zelf te investeren in zonnepanelen, maar nemen 5, 10 of 15 jaar zonnestroom af tegen de tarieven die zij gewend zijn. Greenspread betaalt de panelen en draagt het eigendom na de exploitatie over. Download hier de volledige informatiefolder.

Offerte aanvragen
Deel deze pagina via
Deel via LinkedIn Deel via Twitter

Plan van aanpak

Een scan op de schoollocatie wijst uit wat de (on)mogelijkheden voor de plaatsing van zonnepanelen zijn. Op basis hiervan wordt een optimaal systeem ontworpen. De school en Greenspread sluiten vervolgens een energieleveringsovereenkomst. Greenspread factureert de geproduceerde stroom per kwartaal aan de school. Ook biedt zij een gratis lespakket aan over zonne-energie.

Proces en vervolg

Het bovengenoemde traject kan Greenspread organiseren in een tijdsbestek van één tot drie maanden. Overigens kunnen andere schoollocaties binnen dezelfde gemeente of van dezelfde scholengemeenschap op soortgelijke wijze worden ontzorgd. In totaal heeft Greenspread de financiering klaar liggen om 150 basisscholen (in Gelderland) via ZON aan een zonnepaneleninstallatie te helpen. Ook ander (gemeentelijk) vastgoed kan een op soortgelijke manier worden verduurzaamd; zie het Green-Spread-financieringsproduct ZON-der zorgen.


Projecten


Ik wil graag meer informatie