Zon is kansloos in 2020: profiteer nu van de SDE+

De najaarsronde van de SDE+ 2019 opent op 29 oktober. Dit is het laatste jaar waarin de SDE+ in de huidige vorm bestaat. In 2020 wordt de regeling verbreed naar de SDE++. Naast hernieuwbare energie worden nieuwe technieken toegevoegd. Deze technieken, gefocust op CO2-reductie, krijgen bij de SDE++ prioriteit. Dat heeft grote gevolgen voor ondernemers en organisaties die op korte termijn zelf zonne-energie willen opwekken.

Ingrijpende veranderingen voor zon
Het beschikbare subsidiebudget wordt volgend jaar vermoedelijk meer dan gehalveerd. Bovendien gaat de SDE++ nog maar één keer open in plaats van twee keer. Niet tijdig aanvragen betekent dus dat een project minimaal een jaar vertraging oploopt.

Naast deze ingrijpende veranderingen is er nog een verandering die voor de toekomst van zonne-energie cruciaal is. Niet alleen wordt minder geld beschikbaar gesteld, ook verlegt de stimuleringssubsidie de prioriteit richting CO2-reductie. De kans dat men nog subsidies krijgt voor het realiseren van zonnepanelen, wordt daarmee erg klein, aangezien andere technieken goedkoper zijn in een vergelijking op basis van €/ton CO2-reductie.

De tijd dringt
Zon is kansloos, aldus onze directeur Jan Willem Zwang. Met al deze veranderingen is het belangrijk dat ondernemers, die graag zonnepanelen willen plaatsen, zich bewust zijn van het feit dat de SDE++ volgend jaar weinig voor hen zal betekenen. Het ontbreken van subsidie heeft grote gevolgen voor het financieel rendement en de terugverdientijd. De tijd dringt.

Overweegt u om zonnepanelen aan te schaffen en wilt u profiteren van de subsidie? Dan is het slim om snel te handelen: de aankomende najaarsronde is waarschijnlijk (voorlopig) de laatste kans. Greenspread kan de aanvraag van de subsidie voor u regelen. Namens uw organisatie vragen wij de SDE+ vrijblijvend aan.

De SDE+ fase 1 opent op 29 oktober om 9.00 uur. Lees hier meer over de SDE+-aanvraag, onze quickscan en het haalbaarheidsonderzoek: https://bit.ly/2OtzT7b.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *