Greenspread is de komende drie jaar hoofdsponsor van Dutch Solar Boat. Greenspread wil hiermee als gevestigde naam in de duurzame-energie-sector de ontwikkeling en innovatie van elektrisch varen bevorderen.

Greenspread en Dutch Solar Boat liggen minder (zee)mijlen uit elkaar dan menigeen zal denken: beide partijen zetten zich in voor versnelling cq. snelheid op het gebied van duurzaamheid, gebruikmakend van o.a. zonne-energie, opslag en mobiliteit.

Jules van Haaren, piloot en mede oprichter van Dutch Solar Boat: “Wij vinden het ontzettend tof om Greenspread als onze hoofdsponsor te verwelkomen. Hiermee kunnen we vooruit in de topklasse en maken we de vertaalslag van projectontwikkeling en -realisatie op het gebied van zonne-energie naar zonnebootraces op het water.”
Jan Willem Zwang, directeur van Greenspread: “Wij richten ons op de verduurzaming van Nederland. Deze sponsoring biedt ons een mooie kans jonge enthousiaste mensen te helpen met de ontwikkeling in deze industrie. De kennis en ervaring van het Dutch Solar Boat-team kan ons verder helpen bij de invulling van onze ambitie om zon-op-water te realiseren. Kortom: dit is een mooie win-win-situatie.”

Dutch Solar Boat, de huidig regerende Nederlands kampioen A-klasse, racet sinds dit jaar in de topklasse, ook wel de Formule 1 van het zonnebootracen genoemd. Dutch Solar Boat werkt aan een nieuwe boot en zal hiermee voor het eerst racen op 6 en 7 juli 2018 in de Solar Sport One-race in Leeuwarden. Voorafgaand aan dit evenement hebben Jan Willem Zwang en Gerhard van de Lagemaat, directeuren van Greenspread, de eer de boot te dopen.

Volg Dutch Solar Boat hier.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *