Archive for mei, 2019

Duurzaamheid in onze genen – Het verduurzamen van een huis uit de jaren zestig

Bij Greenspread zetten wij ons dagelijks in voor de vergroening van de energiebranche. Maar duurzaamheid gaat natuurlijk over nog veel meer. Daarom delen wij de komende tijd wat duurzaamheid betekent in de persoonlijke levens van onze collega’s. In deze blog het verhaal van onze projectmanager Tijmen van Straten. Duurzaamheid kreeg een rol in zijn leven toen hij in 2007 tijdens zijn opleiding landschapsarchitectuur aan energielandschappen werkte. Sinds 2011 is Tijmen actief in de wereld van de duurzame energie. Daarnaast is hij druk bezig met het verduurzamen van zijn huis.

Aanleiding voor het verduurzamen van ons huis

Het idee om ons huis te verduurzamen ontstond eigenlijk omdat wij het plan hadden te verbouwen en zo extra kamers te creëren. Dat was een mooie aanleiding om dan gelijk ons huis te verduurzamen. Daarnaast was onze CV-ketel bijna 23 jaar oud, dus die was ook wel toe aan vervanging.

De gekozen maatregelen

Ons huis is gebouwd in 1963. Toen wij het in 2010 kochten, was het niet geïsoleerd en had de bovenverdieping enkel glas. De afgelopen jaren isoleerden we al de woonkamervloer en de spouw. We vervingen al het dubbele en enkele glas door HR++-glas in nieuwe kozijnen en plaatsten daarnaast 10 zonnepanelen.

Inmiddels hebben we ook de zolder verbouwd en daarbij het dak goed laten isoleren. We hebben de keukenvloer eruit gehaald en laten isoleren en vloerverwarming aangelegd op de begane grond. We installeerden een warmtepomp in plaats van de CV-ketel, plaatsten LTV-convectoren op de zolder (i.p.v. radiatoren) en we legden balansventilatie aan. Ten slotte hebben we nog eens 14 extra zonnepanelen geplaatst, naast de 10 stuks die we al hadden.

De vloerverwarming

Het proces van het verduurzamen

We begonnen in maart 2017 met het opvragen van offertes voor de verbouwing en voor de verduurzamingsmaatregelen, om te zien of alles binnen het budget paste. Na het kiezen van een aannemer hebben we onze focus gelegd op de benodigde omgevingsvergunning. Dit bleek het grootste obstakel, omdat welstand niet wilde meewerken aan onze oorspronkelijke plannen.

We pasten onze plannen aan, waardoor ook de ruimte voor bijvoorbeeld de warmtepomp werd beperkt. Eigenlijk was ook het nieuwe voorstel niet goed genoeg volgens welstand, maar dankzij tussenkomst van de wethouder kregen we uiteindelijk halverwege 2018 alsnog onze vergunning. Omdat onze zoon in november 2018 werd geboren, stelden we de verbouwing uit tot januari 2019.

In de uitvoering was met name de afstemming tussen alle partijen een uitdaging. Naast de aannemer van onze zolderverbouwing hadden we te maken met de partij die de vloerverwarming aanlegde, de tegelzetter en de leverancier van de warmtepomp en ventilatie. Ze hebben allemaal hun eigen wensen en willen vaak ook wat van de ander (bijv. gebruikmaken van een bouwlift), die daar niet altijd op elk moment aan kan en wil meewerken. Daar zat dus veel regelwerk in voor mijzelf.

Uiteindelijk heeft alles (veel) langer geduurd dan gepland, doordat de aannemer last had van de sneeuw. Wij hebben zelf daarna nog veel werk gedaan om de kosten wat te drukken. Het is nu eind mei en we zijn inmiddels bijna helemaal klaar.  

Binnenunit warmtepomp

De voor- en nadelen van de verduurzaming

We merken intussen dat de warmtepomp in combinatie met de vloerverwarming het huis prima warm krijgt. We hebben dus heerlijk warme voeten als het buiten kouder is. De echte test komt de volgende winter natuurlijk nog, want de warmtepomp staat er pas sinds maart. De zonnepanelen doen hun werk goed en dankzij de salderingsregeling strepen we nog een aantal jaren ons verbruik weg tegen onze productie. Met de ventilatie zijn we misschien nog wel het meest tevreden. Voorheen was de lucht in huis muf en was de CO2-concentratie hoog. Beide problemen zijn nu opgelost en we hebben heerlijke frisse lucht.

Nadelen ervaren we gelukkig weinig. Het enige is dat de warmtepomp met geïntegreerd boilervat nogal wat ruimte inneemt. Aan de andere kant was onze oude CV-ketel ook een fors apparaat, maar nieuwe CV-ketels zijn een stuk compacter.

Voorlopig laten we het hierbij; we zijn wel even klaar met verbouwen. Wellicht willen we in de toekomst nog een keer een opslagsysteem en/of een laadpaal voor een elektrische auto. Om verder te verduurzamen, zou ik in de toekomst graag een elektrische auto rijden.

Tips voor het verduurzamen van je huis

Aan anderen die plannen hebben om hun huis te verduurzamen, geef ik de volgende tips mee:

  1. Zorg ervoor dat je zoveel mogelijk onderdelen bij één partij neerlegt. Op die manier hoef je zelf niet alle onderlinge afstemming te doen.
  2. Maak goede afspraken over de kosten en probeer geen werkzaamheden op regiebasis te laten doen.
  3. Zorg dat je er zelf regelmatig bij bent en dat de dingen gebeuren zoals jij wilt (bijv. het aanleggen van leidingen).
  4. Maak vooraf een plan van wat je allemaal wil doen en verdiep je in de materie. Wellicht hoeft niet alles in één keer, zoals ik zelf heb gedaan.
  5. Vraag of degenen die een offerte maken bij je langs komen om de situatie te bekijken.
  6. Zorg dat de isolatie en het afgiftesysteem op orde is voordat je een warmtepomp neemt.

De stooklijn van de warmtepomp

De kosten

Qua kosten betekende het verduurzamen van ons huis het volgende (alle kosten zijn incl. BTW):

MaatregelenKosten
Warmtepomp€ 9.650,-
Vloerverwarming€ 6.300,-
Extra zonnepanelen€ 8.130,-
Isolatie keukenvloer€ 1.970,-
Verwijderen CV-ketel & gasaansluiting€ 1.390,-
Totaal: € 27.440,-

Voor de maatregelen hebben wij gebruik gemaakt van deze subsidies:

SubsidiesBedrag
ISDE€ 1.900,-
BTW teruggave zonnepanelen€ 1.250,-
Totaal: € 3.150,-

Hierdoor is de netto investering: € 24.290,-

Daar staan natuurlijk de besparingen tegenover. Per jaar gaan wij het volgende besparen:

BesparingenBedrag
Besparing op energienota door warmtepompca. € 500,-
Besparing op energienota door zonnepanelen ca. € 900,-
Totale besparing per jaar: € 1.400,-

De terugverdientijd ligt daarmee op ongeveer 16 jaar (als de vermeden investering in een nieuwe ketel wordt meegenomen), uitgaande van gelijkblijvende elektriciteits- en gasprijzen en netbeheerderskosten.

Duurzaamheid in onze genen – Met de trein door Europa

Bij Greenspread zetten wij ons dagelijks in voor de vergroening van de energiebranche. Maar duurzaamheid gaat natuurlijk over nog veel meer. Daarom delen wij de komende tijd wat duurzaamheid betekent in de persoonlijke levens van onze collega’s. In deze blog het verhaal van onze nieuwste collega en trainee Sosha Abspoel. Een jaar geleden reisde zij samen met haar vriend Daniël een maand lang met de trein door Europa, op zoek naar verhalen over duurzaamheid voor hun scriptieonderzoek. In deze blog vertelt zij haar verhaal.

Trein vs. vliegtuig

Het idee voor onze reis ontstond ruim een jaar geleden en had twee achtergronden: het scriptieonderzoek en persoonlijke motivatie. Voorheen ging ik bijna altijd met het vliegtuig op reis, ook samen met mijn vriend Daniël. Dat is eenvoudig, goedkoop en je komt een heel eind. Maar toen wij ons realiseerden hoe groot de milieu-impact van vliegen is, besloten wij een reis met de trein te proberen. Met de trein reizen zorgt voor 75% minder CO2-uitstoot in vergelijking met een vliegreis naar dezelfde bestemming (aldus Treinreiswinkel).

De reis stond ook in het teken van onze gezamenlijke afstudeeropdracht. Hiervoor maken wij nu een documentaire over onze reis, waarbij verschillende verhalen over duurzaamheid aan bod komen.

Aankondiging van onze reis

Van Wenen naar Boedapest

Onze duurzame reis begon in Wenen na een treinrit van ruim 11 uur. Hier spraken wij inwoners over hun persoonlijke ervaringen met het thema duurzaamheid. Wij vroegen hen wat duurzaamheid betekent in hun leven. Daarop antwoordde een jonge vrouw: ”Ik denk gelijk aan mijn zoon, aan de lange termijn en de toekomst die hij heeft.“

Na Wenen ging onze reis verder naar Boedapest in Hongarije. Daar stond een bijzondere ontmoeting gepland met Gabriella Walek, oprichtster en president van de Global Sustainability Fashion Week (GSFW). Vol enthousiasme vertelde zij over haar twee grootste passies: duurzaamheid en mode. “Met de GSFW brengen wij duurzame, ethisch verantwoorde designers en merken van over de hele wereld bijeen. Zij krijgen hier een podium en leren van elkaar”, vertelde zij in Boedapest. Na het gesprek zei ze ons met drie Hollandse zoenen gedag.

Zalig Zagreb en Lovely Ljubljana

In Zagreb kwamen wij in contact met Dean Smolar, CEO van de Croatia Green Building Council. Dean Smolar is in zijn dagelijks werk betrokken bij het verduurzamen van allerlei gebouwen in Zagreb. Hij sprak over zijn eigen motivatie: “Het is makkelijk elke ochtend op te staan en naar je werk te gaan wanneer je weet dat jouw werk verschil maakt. Dat de kwaliteit van het leven van onze inwoners én van onze aarde verbetert. Het is een langzaam proces, maar elk stapje helpt.”

Onze vierde bestemming was Ljubljana in Slovenië. In 2016 werd Ljubljana uitgeroepen tot Green Capital van Europa. De kleine stad heeft een uitstekend recyclesysteem (waar je een boete ontvangt wanneer je niet juist recyclet) en creëerde in een aantal jaar een autovrij centrum. Daarvoor bieden zij een goedkoop alternatief aan: voor een euro per jaar maak je gebruik van het fietsdeelsysteem in de stad.

Hierover spraken wij met Simona Berden. Zij is adviseur bij de gemeente Ljubljana en was onderdeel van het Green Capital-team. ”De dialoog met onze inwoners is het belangrijkst. Welke vragen leven er bij hen?” gaf Simona aan. “Inwoners hebben de mogelijkheid hun vragen in te dienen en zij kunnen zelfs een gesprek met onze burgemeester aanvragen ” Simona gaf ons nog een rondleiding door het gemeentehuis waarna wij van haar een paraplu kregen tegen de regen die buiten met bakken uit de hemel kwam.


Ljubljana: voor en na (bron)

Duurzamer reizen brengt meer dan je denkt!

Onze reis bracht ons later nog in Innsbruck en eindigde in Luxemburg, waar wij in een houten hut aan het water alle indrukken en ervaringen lieten bezinken. Een jaar later besef ik nog steeds hoe bijzonder de reis was. Veel meer mensen zijn bezig met het thema duurzaamheid dan wij van tevoren dachten. Er zijn zoveel bemoedigende initiatieven en inspirerende personen die elke dag hard werken om onze aarde een stuk groener en mooier te maken.

Het treinreizen beviel ons heel goed. Het verliep voorspoedig en zonder vertraging. Daarnaast was het uitzicht vanuit de trein waanzinnig en konden wij relaxed op onze laptop aan het werk. De mogelijkheid je benen te strekken en zelfs een kop koffie te drinken in het restaurant, maakt een reis van meerdere uren een stuk aantrekkelijker. De prijs viel ons ook niet tegen: voor €255 per persoon konden wij 7 dagen (in een termijn van 30 dagen) vrij reizen met de trein binnen Europa.

Infographic door Jorris Verboon voor De Correspondent

Onze conclusie is dan ook dat wij in de toekomst vaker de trein pakken in plaats van het vliegtuig. Duurzamer reizen ervoeren wij niet als een belemmering, het bracht ons juist op mooie plekken. Natuurlijk kan het treinreizen door Europa nog een stuk gemakkelijker en is helaas een vliegticket soms toch nog goedkoper. Maar het feit dat je zoveel minder CO2 uitstoot en bovengenoemde voordelen zijn voor ons redenen genoeg om iedereen een treinvakantie aan te raden.

Op onze reis vonden wij niet alleen waardevolle input voor ons onderzoek maar vooral veel ontmoetingen en gesprekken die ons lang bijblijven. Ons onderzoek en de documentaire ronden wij deze zomer af.

Vind je het leuk uitgebreider te lezen over onze reis? De hele maand hield ik een online reisverslag bij dat je hier vindt: https://adiossos.tumblr.com/.