Archive for april, 2019

Vacature Traineeprogramma Greenspread

Ben je (bijna) afgestudeerd en op zoek naar een uitdagende startersbaan in een afwisselende en duurzame omgeving? Meld je dan aan voor het tweede traineeprogramma van Greenspread.

Hoe ziet het traineeprogramma eruit?

De eerste twaalf maanden maak je meteen deel uit van het Greenspread-team en rouleer je iedere drie maanden.

Als trainee ga je met onze directeur mee op pad naar potentiële en bestaande klanten. Hier leer je hoe salesgesprekken worden gevoerd en hoe duurzame-energie-projecten financieel gezien het beste gestructureerd worden. Daarnaast loop je mee met onze operationeel directeur. Je doet mee aan het door hem aangestuurde werkoverleg en kijkt mee met de werkverdeling en de planning. In deze periode ga je bovendien mee naar de duurzame-energie-projecten die wij ontwikkelen, realiseren en/of exploiteren.

Vervolgens draai je mee met onze ontwikkelaars. Je leert te werken met onze software en krijgt eigen opdrachten. Ontwikkelprojecten doorloop je van A tot en met Z en je onderhoudt zelf contacten met onze opdrachtgevers. Wanneer een project in exploitatie is, zijn wij verantwoordelijk voor de monitoring, het beheer en onderhoud van dat project. Voeren van goed exploitatiemanagement is cruciaal voor het energetisch en financieel rendement van projecten. Daarom loop je ook mee met onze exploitatiemanager.

Omdat de administratieve vastlegging en financiële voortgangsrapportage van cruciaal belang is, zul je gedurende het jaar ook regelmatig aanschuiven bij onze Finance Manager. Zij laat zien hoe de vastlegging is georganiseerd en hoe de rapportages tot stand komen. Hierdoor krijg je niet alleen inzicht in investeringen, rendementen en de verschillende financieringsvormen, maar ook in de werking van belastingregels, -maatregelen en verschillende subsidies.

Wat kun je van ons verwachten?

Wij bieden je de unieke kans om binnen een jaar kennis te maken met alle aspecten van duurzame energie en energiebesparing. Je komt in contact met veel partijen, zoals de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO), de Belastingdienst, duurzame energiebedrijven, leveranciers van duurzame-energie-technieken, banken, provinciale fondsen én uiteraard onze klanten.

Onze directeur geeft cursussen voor Euroforum en deze mag jij ook volgen. Daarnaast krijg je via interne kennissessies, waarvoor je zelf ook onderwerpen mag aandragen, veel inzicht in specifieke onderwerpen binnen de duurzame energiemarkt. Voorbeelden hiervan zijn crowdfunding van duurzame-energie-projecten, drijvende zonneparken, nieuwe subsidieregelingen of het gasloos maken van bestaande utiliteitsbouw.

Het traineeprogramma start in september en duurt een jaar. De sollicitatiegesprekken zullen worden gepland in de maanden juni, juli en augustus. Trainees die het programma goed doorlopen en na het traineeship enthousiast zijn over een vervolg, kunnen in aanmerking komen voor een uitdagende baan met uitstekende doorgroeimogelijkheden. De arbeidsvoorwaarden voor het traineeprogramma zijn marktconform. De arbeidsvoorwaarden voor een vaste baan zijn zelfs beter dan marktconform.

Hoe word je begeleid?

Tijdens het traineeprogramma word je intensief begeleid. Je mentor ondersteunt je ‘on the job’ en is verantwoordelijk voor je begeleiding en inzet en beoordeelt je functioneren. Onze HR-medewerker is je sparringpartner. Zij is betrokken bij je persoonlijke ontwikkeling, het traineeprogramma en is eindverantwoordelijk voor de inhoud en kwaliteit van het traineeprogramma.

Heb je interesse?

Mail je motivatie en kopieën van je diploma(‘s) en cijferlijsten vóór 21 juni 2019 naar hr@greenspread.nl, met “Traineeprogramma Greenspread” als onderwerp.

Voor inhoudelijke vragen over de functie kun je contact opnemen met Annemarie Zwang via hr@greenspread.nl.

Wie zijn wij?

Renewable Capital is de groep waaronder zowel Greenspread, Greencrowd, CapitalLED als Evensnelladen vallen. Vanuit de verschillende bedrijven houden we ons bezig met het ontwikkelen, financieren en exploiteren van duurzame-energie-projecten. Hierbij focussen wij ons op het snijvlak van productie, opslag en distributie van duurzame energie.

Met Greenspread zijn wij als ontwikkelaar en adviseur, sinds de oprichting in augustus 2010, actief in het gehele spectrum dat hoort bij duurzame-energie-projecten: van het idee tot en met de daadwerkelijke realisatie en exploitatie. Met onze duurzame-energie-oplossingen dragen wij bij aan een efficiënte en robuuste energievoorziening. Dat is niet alleen beter voor nu, maar vooral ook voor onze volgende generaties. Dat is waar Greenspread voor staat en waar we ons elke dag weer volledig voor inzetten.

Met Stichting Greencrowd houden wij ons, sinds de oprichting in juni 2012, bezig met crowdfunden van duurzame-energie-projecten. Stichting Greencrowd heeft een ontheffing voor het bemiddelen in opeisbare gelden en staat ingeschreven in het register crowdfundingplatformen van de Autoriteit Financiële Markten (AFM). Voor ons is crowdfunding een middel om mensen in de nabije omgeving van duurzame-energie-projecten mee te laten profiteren van het rendement van die projecten. De stichting heeft geen winstoogmerk en doet niet aan acquisitie.

Met Evensnelladen houden wij ons, sinds de oprichting in 2016, bezig met het investeren in en financieren van slimme, snelle laadpalen. Dit doen we zowel op verlengde private aansluitingen als in de openbare ruimte.

Met CapitalLED houden wij ons, sinds de oprichting in 2018, bezig met het investeren in en financieren van slimme en stuurbare ledverlichting.

Meer informatie over onze bedrijven vind je op:

www.greenspread.nl

www.greencrowd.nl

www.evensnelladen.nl

www.capitalLED.nl

-Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.-

Duurzaamheid in onze genen – Een outfitbibliotheek in het centrum van Arnhem

Bij Greenspread zetten wij ons dagelijks in voor de vergroening van de energiebranche. Maar duurzaamheid gaat natuurlijk over nog veel meer. Daarom delen wij de komende tijd wat duurzaamheid betekent in de persoonlijke levens van onze collega’s. In deze blog aandacht voor het verhaal van Maria Kuznetsova, partner van onze projectmanager Sander. Zij begon in de zomer van 2018 de derde kledingbibliotheek van Nederland, in het centrum van modestad Arnhem.

Maria’s missie: een duurzaam en toegankelijk alternatief voor fast fashion
De textielbranche is de op één na meest vervuilende ter wereld en ook met de mensenrechten in de branche is het slecht gesteld. Daarom wordt de roep om een duurzaam, toegankelijk en betaalbaar alternatief voor fast fashion steeds sterker. Een mooi voorbeeld van een duurzaam initiatief voor kleding is  “Outfit Library LESS”, de Arnhemse kledingbibliotheek die wordt gerund door Maria Kuznetsova.

Na het zien van “The True Cost”, een documentaire over de verborgen impact van de kledingindustrie, besloot Maria dat zij nooit meer nieuwe kleding wilde kopen. Dat moest ook voor anderen mogelijk worden en in een kledingbibliotheek herkende zij daarvoor het perfecte middel. Maria ziet het als haar missie bewuste vrouwen te helpen zich leuk en afwisselend te kleden voor een lage prijs en zónder het schuldgevoel dat veel mensen ervaren na een middagje shoppen bij de grote modeketens. Om zoveel mogelijk vrouwen een passend alternatief te kunnen bieden, zijn alle voorkomende maten in de bieb vertegenwoordigd en is de collectie opgedeeld in zeven verschillende stijlen.

Onbeperkt kleding lenen voor een vast bedrag per maand
Alle kledingstukken én de gehele inrichting van de bibliotheek zijn tweedehands. In de bibliotheek lenen vrouwen kleding voor een vast bedrag per maand. Met het abonnement is het mogelijk zo vaak van outfit te wisselen als de vrouwen zelf willen. Hierdoor hoeven zij zelf eigenlijk geen kleding meer te kopen, omdat de bibliotheek een gedeelde eindeloze inloopkast is.

De week van de Tweedehands Textiel
Deze week is het de Fashion Revolution Week en de Week van het tweedehands textiel. Er is volop aandacht voor duurzame alternatieven in de kledingindustrie. De kledingbieb van Maria is hiervan een mooi voorbeeld waar wij enthousiast van worden. Maria laat zien dat duurzamer leven uitstekend samengaat met keuzemogelijkheden en kwaliteit. Dat is een krachtig antwoord op de vervuilende fast-fashion-industrie.

Benieuwd geworden naar de bieb en/of de evenementen die deze week plaatsvinden in het kader van de Fashion Revolution Week? Neem eens een kijkje op de website van Maria: www.outfitlibraryless.nl of volg haar op Instagram of Facebook.

Greenspread neemt exploitatie ZonneHub over van Eneco

Woudenberg, 11 april 2019  

Greenspread neemt de ontwikkeling en exploitatie van ZonneHub-projecten over van Eneco. Dat is tijdens de laatste Algemene Ledenvergadering besloten. ZonneHub is dé landelijke coöperatie voor postcoderoosprojecten. Dankzij deelname in projecten van ZonneHub wek je groene stroom op, terwijl de zonnepanelen niet op je eigen dak liggen.

Zonnestroom uit jouw buurt
Steeds meer mensen willen zonnepanelen, maar niet iedereen heeft een eigen (geschikt) dak en soms zijn er andere belemmeringen. ZonneHub maakt 100% zonnestroom opwekken mogelijk door het plaatsen van eigen zonnepanelen op een locatie in de buurt. Het staat deelnemers aan ZonneHub vrij hun eigen energieleverancier te kiezen.

Samen een versnelling teweegbrengen
ZonneHub is een initiatief uit 2016 van Eneco en Greenspread. De oprichting van de coöperatie in 2017 heeft als belangrijkste doel een versnelling teweeg te brengen in de transitie naar 100% duurzame energie. De ontwikkeling en exploitatie van ZonneHub-projecten is voor Greenspread een mooie uitbreiding op het portefeuille. Greenspread-directeur Jan Willem Zwang: “Het principe van ZonneHub sluit naadloos aan op de manier waarop wij duurzame-energie-projecten realiseren, namelijk door mensen uit de nabije omgeving te laten participeren en mee te laten profiteren. Hierdoor ontstaat betrokkenheid en draagvlak bij duurzame-energie-projecten.” Jop Bröcker, Manager Samen Opwekken bij Eneco: “We hebben ZonneHub de afgelopen jaren op de kaart gezet als aantrekkelijk alternatief voor zonnepanelen op eigen dak. We werken al jaren samen met Greenspread, dat alle competenties in huis heeft om ZonneHub naar de volgende fase – meer projecten en meer leden – te brengen.” Eneco blijft betrokken bij ZonneHub, onder meer om het verrekenen van de opgewekte stroom op de energienota mogelijk te maken.

Rendement op investering én een lagere energierekening
ZonneHub is de totaaloplossing voor postcoderoosprojecten. Door de postcoderoosregeling krijgen deelnemers aan lokale collectieve zonneparken 15 jaar vrijstelling van energiebelasting over de opgewekte stroom. Zwang: “Met ons crowdfundplatform Greencrowd hebben wij al 43 zonne-projecten gerealiseerd. Bij Greencrowd loopt het voordeel voor deelnemers via de bankrekening. Het voordeel voor deelnemers aan ZonneHub loopt juist via de energienota.”