Archive for juni, 2018

Greenspread nieuwe hoofdsponsor van Dutch Solar Boat

Greenspread is de komende drie jaar hoofdsponsor van Dutch Solar Boat. Greenspread wil hiermee als gevestigde naam in de duurzame-energie-sector de ontwikkeling en innovatie van elektrisch varen bevorderen.

Greenspread en Dutch Solar Boat liggen minder (zee)mijlen uit elkaar dan menigeen zal denken: beide partijen zetten zich in voor versnelling cq. snelheid op het gebied van duurzaamheid, gebruikmakend van o.a. zonne-energie, opslag en mobiliteit.

Jules van Haaren, piloot en mede oprichter van Dutch Solar Boat: “Wij vinden het ontzettend tof om Greenspread als onze hoofdsponsor te verwelkomen. Hiermee kunnen we vooruit in de topklasse en maken we de vertaalslag van projectontwikkeling en -realisatie op het gebied van zonne-energie naar zonnebootraces op het water.”
Jan Willem Zwang, directeur van Greenspread: “Wij richten ons op de verduurzaming van Nederland. Deze sponsoring biedt ons een mooie kans jonge enthousiaste mensen te helpen met de ontwikkeling in deze industrie. De kennis en ervaring van het Dutch Solar Boat-team kan ons verder helpen bij de invulling van onze ambitie om zon-op-water te realiseren. Kortom: dit is een mooie win-win-situatie.”

Dutch Solar Boat, de huidig regerende Nederlands kampioen A-klasse, racet sinds dit jaar in de topklasse, ook wel de Formule 1 van het zonnebootracen genoemd. Dutch Solar Boat werkt aan een nieuwe boot en zal hiermee voor het eerst racen op 6 en 7 juli 2018 in de Solar Sport One-race in Leeuwarden. Voorafgaand aan dit evenement hebben Jan Willem Zwang en Gerhard van de Lagemaat, directeuren van Greenspread, de eer de boot te dopen.

Volg Dutch Solar Boat hier.

Greenspread opent Zonnepark Laarberg

Op 21 juni 2018, de eerste dag van de astronomische zomer, wordt op de hoek van bedrijventerrein Laarberg in Oost Gelre Zonnepark Laarberg feestelijk geopend. Het betreft de opening van het eerste eigen zonnepark van Greenspread.

Met Zonnepark Laarberg laat Greenspread zien dat de opwek van duurzame energie hand in hand kan gaan met behoud en zelfs stimulering van biodiversiteit.

Tijmen van Straten, projectontwikkelaar van Greenspread: “Het bijzondere aan dit project is dat een retentiegebied wordt gebruikt dat het water van het naburige bedrijventerrein Laarberg opvangt. Dit is ook de reden dat de panelen hoog op palen staan. Daarnaast is het meervoudige ruimte gebruik en de landschappelijke inpassing uniek, er is onder meer sprake van handhaving en uitbreiding van de houtwallen, en beplanting van fruitbomen en begrazing door schapen. Hierdoor ontstaat een ideaal leef- en voedselgebied voor verschillende vogel- en vleermuissoorten, zoals de huismus en dwergvleermuis. Daarnaast is het zonnepark ook geschikt als foerageergebied voor de steenuil. Ook hebben we al een kievit gezien.”

Het zonnepark is mede gefinancierd met lokaal geld. Door middel van crowdfunding is via stichting Greencrowd een kwart miljoen opgehaald onder 115 crowdfunders. Zij zullen meeprofiteren van de financiële opbrengsten van het zonnepark.

Enkele reacties van de crowdfunders zijn:

  • “Eindelijk een duurzaam initiatief in onze achtertuin!”
  • “Multifunctioneel bodemgebruik, heel mooi!”
  • “Mooi om mee te kunnen helpen aan de energietransitie in combinatie met een mooi rendement.”

 

Wethouder Marieke Frank (economie) en Bart Porskamp (duurzaamheid) van Oost Gelre zullen om 13:36u de openingshandeling verzorgen, exact op het moment dat de zon het hoogst staat. Ze zullen daarbij de schapen loslaten die gedurende het grootste gedeelte van het jaar in het zonnepark verblijven. Het zonnepark heeft 6.664 zonnepanelen met een totaal vermogen van 2,23 MWp vermogen en produceert 2.175.000 kWh per jaar. Dit staat gelijk aan de jaarlijkse behoefte van 750 huishoudens en 1.000 ton CO 2-uitstootreductie per jaar.

Greenspread pacht de grond van Gebiedsonderneming Laarberg voor een periode van 25 jaar. Bedrijvenpark Laarberg is een regionaal bedrijvenpark dat ruimte biedt aan grotere bedrijven in de Oost-Achterhoek. Duurzaamheid is een van de speerpunten van Laarberg.

Het zonnepark is in opdracht van Greenspread gebouwd door Ikaros Solar. De bouw heeft ongeveer 2 maanden in beslag genomen.

 

Kom jij ons team versterken?

De Greenspread groeit hard. Daarom zijn we op zoek naar uitbreiding van ons team. Ben jij de projectontwikkelaar of developer die we zoeken? Reageer dan meteen!

Bekijk hier de vacature.