Archive for mei, 2017

Realisatie 151 kWp voor Friesland College van start

Op de locatie Saturnus van het Friesland College in Heerenveen zijn de afgelopen week 561 zonnepanelen het dak op gehesen. Zodra de montage gereed is (verwachting: eind mei), start de 15-jarige exploitatie van dit systeem door Greenspread.

Het Friesland College had al lange tijd een verduurzamingswens voor deze onderwijscampus, waar transport en logistiek gedoceerd wordt. Omdat zij de beschikbare middelen echter liever in onderwijsgerelateerde zaken investeert, is Greenspread gevraagd de zonnepanelen te financieren.

Greenspread heeft al eerder een zon-PV-systeem voor het Friesland College in exploitatie genomen: op het dak van het sportgebouw van de campus in Leeuwarden is in 2016 een systeem bestaande uit 330 zonnepanelen in gebruik genomen.

Het systeem in Heerenveen, op een steenworp afstand van de 319 panelen die Greenspread in het voorjaar heeft opgeleverd op het dak van het Nordwin College, wordt uitgerust met SolarEdge-optimizers en -omvormers. De panelen zijn van het type Talesun (270 Wp) en de installatie gebeurt onder de verantwoordelijkheid van P. de Vries Installatietechniek uit Leeuwarden.

Overname Greenspread Warmte

Eteck Energie Bedrijven heeft per 1 mei 2017 alle aandelen in Greenspread Warmte overgenomen van Greenspread Holding. Daarmee is Greenspread Warmte met ingang van 1 mei 2017 onderdeel uit gaan maken van de Eteck-groep. In Eteck heeft Greenspread een overnamepartner gevonden die zowel op financieel als operationeel vlak uitstekend in staat is de activiteiten van Greenspread Warmte voort te zetten, waarbij het belang van de klant centraal blijft staan.

Eteck is sinds 2000 actief en heeft haar focus volledig gericht op de levering van duurzame warmte en koude. Eteck beschikt over langjarige kennis van de techniek, juiste aandacht voor de klant en is uitgegroeid tot een grote speler in deze markt die meer dan 20.000 woningequivalenten van duurzame energie voorziet.

Als gevolg van deze overname veranderen de bedrijfsnaam en correspondentieadressen. Om zeker te stellen dat uw contact met Eteck na overnamedatum soepel en probleemloos zal verlopen, verwijzen wij u graag door naar de website van Eteck.