Archive for november, 2016

Een mooie donatie aan de Sinterklaasbank dankzij onze Sint-actie!

Greenspread heeft deze week haar Sint-actie met veel succes afgerond. Al onze warmteklanten konden afgelopen weken via een online portal kiezen tussen een eigen cadeautje of een donatie namens ons aan de Sinterklaasbank, die ervoor zorgt dat de Sint ook kinderen van gezinnen in financiële nood bezoekt.

Onze actie heeft geresulteerd in een mooie donatie van in totaal € 2.750!

Ongeveer 120 klanten hebben gekozen voor het cadeautje, dat inmiddels bij de meesten is in de bus gevallen. Dit wordt door alle kinderen al heerlijk opgesmikkeld.

We willen graag onze eigen medewerkers bedanken en daarnaast onze leveranciers, Kamstrup, Open-I, Japak, On Call, Klein Poelhuis, en Nm2D, voor hun donaties. Samen hebben wij een erg mooi bedrag bij elkaar gebracht, dat wij intussen hebben overhandigd aan Elisa Nuij, voorzitter van de Sinterklaasbank. Zij zal hier erg veel kinderen blij mee maken.

In het bijzonder wil Greenspread de dames van On Call bedanken. Naast hun donatie hebben zij ook hun kantoor in Bussum ter beschikking gesteld om de cheque te kunnen overhandigen.

Uiteraard wensen wij van Greenspread iedereen alvast fijne feestdagen.

 

Maak kennis met een van de eerste deelnemers van de Virtual Power Plant: Hannie & Dick

Hannie en Dick zijn de bewoners van een mooi paleisje aan de Zuiderakerweg te Amsterdam. Zij vertellen ons over hun huishouden, duurzame levensstijl en de reden waarom ze graag mee doen aan de Virtual Power Plant. 

 

Wie zijn jullie?

“Wij zijn Hannie en Dick, beide 54 jaar, geboren en getogen in Amsterdam. We werken beide in de ICT, waardoor we ons vaak bezig houden met innovatie en duurzaamheid. Wij hebben twee sportieve puberdochters van 15 en 17 jaar.”

 

Hoelang wonen jullie hier al?

“Wij wonen hier al negen jaar. Ons huis is gebouwd in 2000 en is erg goed geïsoleerd en degelijk gebouwd. Negen jaar geleden fietsten we langs, zagen het ‘Te koop’-bord in de tuin staan en waren na de bezichtiging meteen verkocht.”

 

Wat vinden jullie zo leuk aan deze buurt?

“Osdorp is echt een dorpje in de grote stad. Landelijk, groen en ook qua inwoners erg gemixt. Alles is op loopafstand, zoals het winkelcentrum en openbaar vervoer. Mensen kennen elkaar en dat maakt het hier gezellig.”

 

Hoe gebruiken jullie energie?

“Onze kinderen sporten veel waardoor onze wasmachine elke dag aanstaat. Verder kook ik elke dag op inductie, gebruiken we de oven vaak, en hebben we veel mobiele apparaten zoals tablets en telefoons die opgeladen worden.”

 

Waarom doen jullie mee aan ons project Virtual Power Plant?

“Beroepsmatig zijn wij beiden erg betrokken bij innovatie en vragen ons daarom vaak af wat innovatie kan doen ter verbetering. Zonnepanelen zijn innovatief, en de batterij zorgt ervoor dat de energie gebruikt kan worden op momenten dat het echt nodig is.

 

“Het zou geweldig zijn als we samen met alle deelnemers zelfvoorzienend kunnen zijn in ons elektriciteitsverbruik.”

 

Hoelang hebben jullie al zonnepanelen?

“Onze zonnepanelen zijn pas vorige maand gelegd. We hadden al eerder plannen, maar hebben hier mee gewacht tot meer duidelijk was over de specificaties van het project. Ook heeft Jan Scheepers van Greenspread, ons goed geadviseerd over de keuze voor kwalitatief goede zonnepanelen. We kijken nu al dagelijks op onze app om inzicht te krijgen in wat elk paneel opwekt.”

 

Wat doen jullie op het gebied van duurzaamheid?

“Wij proberen vooral om overal net wat beter op te letten, en onze dochters ook bewust te maken. Toen we hier kwamen wonen hebben we meteen de diepvries vervangen naar A++, we hebben een wasmachine die relatief weinig verbruikt en maken zoveel mogelijk gebruik van ledlampen.”

 

“Naast deze oplossingen hebben we het groene bakken systeem in onze buurt, scheiden we papier, glas en batterijen, en verbouwen we in onze hobbykas eigen tomaten en komkommers door middel van onze composthoop.”

“Binnen onze vriendenkring is de term ‘batterijopslag voor huishoudens’ onbekend, terwijl zonnepanelen en elektrische auto’s dit wel zijn. Wij hopen dan mensen uit onze omgeving te inspireren. In de toekomst hopen we gebruik te kunnen maken van een warmtepomp in plaats van onze 16 jaar oude ketel, en een elektrische auto.”

 

Wat is jullie verwachting van het project de komende twee jaar?

“Wij zijn erg benieuwd of we zelfvoorzienend zouden kunnen zijn. Datgene wat we overdag opwekken, vervolgens opslaan en ‘s avonds gebruiken. Deze verschuiving willen we opvangen met de batterij. Daarnaast lijkt het ons fijn om met andere deelnemers in contact te blijven, zodat we samen kunnen afstemmen hoe we dit project ervaren.”

Youri Metekohy

Youri heeft een technische achtergrond en houdt zich al sinds 2006 bezig met duurzame-energieconcepten. Door zijn brede kennis van techniek is hij allround inzetbaar binnen de organisatie. De laatste jaren heeft Youri zich voornamelijk beziggehouden met exploitatiemanagement. Dit sluit goed aan op zijn rol binnen Greenspread als exploitatiemanager van alle zon-PV-systemen en laadpalen.

Petra Rijs

Petra is op 1 januari 2018 gestart bij Greenspread. Petra heeft een financiële achtergrond en ervaring met het opzetten en voeren van verschillende administraties. Bij Greenspread zal zij zich bezig houden met de administratieve organisatie.