Archive for september, 2015

Schone energie voor SC Helsdingen

Sportcentrum Helsdingen in Vianen wekt sinds september 2015 een deel van haar eigen stroombehoefte duurzaam op met zonnepanelen. De PV-installatie heeft een vermogen van bijna 20 kW en wekt jaarlijks voldoende stroom op voor circa zes huishoudens. Wethouders Marcel Verweij en Frank Meurs openden het systeem maandag 21 september.

SC Helsdingen, met daarin onder meer twee zwembaden en een sporthal, maakte al enige tijd gebruik van zon-thermische warmte vanuit zonnecollectoren. Tussen deze collectoren staan nu 76 zonnepanelen van het merk ReneSola (260 Wp), geleverd en gemonteerd door Volt4U uit Wijk bij Duurstede. Greenspread heeft zich in opdracht van de gemeente onder meer toegelegd op het doorrekenen van de haalbaarheid, het selecteren van de uitvoerders en de bouwcoördinatie.

Voor de exploitatie van het PV-systeem ontvangt de gemeente Vianen een 15-jarige bijdrage vanuit de SDE+.

Meer scholen in Ochten met zonnepanelen

Ook de Sébaschool en Detmarschool in Ochten (gemeente Neder-Betuwe) wekken tegenwoordig hun eigen duurzame stroom op. In september zijn op de locatie van beide scholen twee systemen gerealiseerd met een gezamenlijk vermogen van 76,44 kWp (294 zonnepanelen). Een jaar geleden had Greenspread drie andere basisscholen in de gemeente al voorzien van zonnepanelen. Hier ging het om een leaseconstructie, waarbij Greenspread de investering voor haar rekening heeft genomen en momenteel verantwoordelijk is voor beheer, onderhoud en monitoring. De Sébaschool en Detmarschool hebben de zonnepanelen met eigen middelen gefinancierd.

aa59644082638fd25ef43024c0941794

IMG_5446

IMG_5447