Archive for maart, 2014

Greenspread genomineerd voor Hart-Hoofdprijs

Greenspread maakt kans op de Hart-Hoofdprijs 2014 van Triodos Bank. Ondernemers die met hun hart én met hun hoofd een bijdrage leveren aan een duurzame wereld, maken kans op de prijs van tienduizend euro. Dit bedrag dient aantoonbaar en uitsluitend besteed te worden aan het verder ontwikkelen van de winnende onderneming. Naast Greenspread zijn nog acht andere duurzame ondernemingen genomineerd die door Triodos Bank worden gefinancierd.

Vanaf donderdag 27 maart kan eenieder zijn of haar digitale stem uitbrengen via deze website. Bezoekers kunnen hier filmpjes van alle genomineerden bekijken en kenbaar maken aan wie zij de Hart-Hoofdprijs gunnen.

Wie stemt, maakt kans op een luxe overnachting in het Ambassade Hotel te Amsterdam. De stemperiode loopt tot en met vrijdag 16 mei en de winnaar wordt op dinsdag 20 mei bekendgemaakt. De Hart-Hoofdprijs is een publieksprijs: de ondernemer met de meeste stemmen wint.

De Hart-Hoofdprijs 2013 werd uitgereikt aan Nukuhiva, een fairtrade-kledingzaak uit Amsterdam en Utrecht. De prijs is gebruikt voor het installeren van LED-verlichting in de winkel in Utrecht om de ruimte nog duurzamer te maken.

Jan Willem Zwang

Jan Willem heeft een bedrijfseconomische achtergrond en zit sinds 2002 in de energiemarkt. Jan Willem heeft op interim-basis voor verschillende energie- en afvalbedrijven gewerkt totdat hij in 2010 Greenspread oprichtte om zich alleen nog maar met duurzame energie bezig te houden. Dankzij zijn jarenlange en brede ervaring overziet Jan Willem de gehele energiemarkt en weet hij snel in te spelen op veranderingen in de markt.

Actuele kansen voor rendabele PV-systemen

Zonne-energie is een thema dat de laatste maanden veel in het nieuws is geweest. De mogelijkheden voor een rendabele investering in zonne-energie zijn immers aan de nodige veranderingen onderhevig geweest. Denk maar aan het SER-Energieakkoord, het nieuwe Belastingplan, wijzigingen in bestaande stimuleringsregelingen en ga zo maar door. Voor Greenspread is dit aanleiding om een actueel inzicht te bieden in haar dienstverlening op het gebied van zonne-energie.

In deze presentatie zet Greenspread tot in detail uiteen wat zij in huis heeft als het gaat om het rendabel realiseren van zonne-energie-systemen. Hierbij maken we onderscheid tussen de volgende processtappen: de ideefase (1), de haalbaarheidsstudie (2), het organiseren van de financiering (3), de inkoop en realisatie (4) en ten slotte de exploitatie (5).