Archive for januari, 2014

Laatste kans om te verdienen aan zonnepanelen in Neder-Betuwe

Wie geld wil investeren in het Greencrowd-project “zonnepanelen op 3 sporthallen in Neder-Betuwe”, heeft daar nog maar even de tijd voor. Komende woensdag (5 februari) sluit het project, dat in enkele weken al ruim € 70.000,- heeft opgebracht.

 

Inmiddels staat alleen de 5-jaars-tranche (3% rente) nog open voor deelname. De inleg wordt na de looptijd van de lening terugbetaald.

 

Het Greencrowd-project “Zonnepanelen Sporthallen Neder-Betuwe” heeft als doel drie zon-PV-systemen op de daken van sporthallen in Dodewaard, Kesteren en Ochten deels te financieren. Het plan is om hier in het voorjaar van 2014 in totaal 536 zonnepanelen te realiseren.

 

De risico’s voor crowdfunders zijn zeer beperkt. Dit komt doordat zowel de zonnestroominstallatie zelf als de inkomsten uit de stroomleveringsovereenkomst die de gemeente Neder-Betuwe met de exploitant (Greenspread Advies & Ontwikkeling BV) sluit, worden verpand aan de deelnemende crowdfunders.

Goedkope energie voor medewerkers failliet Aldel

Een meevaller voor medewerkers van de failliet verklaarde aluminiumsmelterij Aldel uit Delfzijl: Greenspread biedt hen binnenkort de levering van duurzame stroom en gas tegen kostprijs aan, zodat zij hun energielasten flink kunnen drukken. Het netto voordeel voor personeelsleden komt neer op circa € 150 tot € 250 per jaar, afhankelijk van het verbruik en het huidige energiecontract.

Greenspread heeft deze aanbieding gelanceerd in samenwerking met zusterbedrijf en energieleverancier InEnergie. Volgens Greenspread-directeur Jan Willem Zwang is de actie een blijk van betrokkenheid bij het lot van het Aldel-personeel.

“Wij vinden het fijn om iets voor deze mensen te kunnen betekenen”, laat hij weten. Greenspread heeft zelf veel publiciteit gekregen naar aanleiding van twee columns van Zwang over het faillissement, dat volgens hem niet aan de Nederlandse elektriciteitsprijs kan worden toegeschreven.

Concreet houdt de aanbieding het volgende in: wanneer het Aldel-personeel kiest voor InEnergie als leverancier van (duurzame) stroom en gas, betalen zij daar enkel de kostprijs voor. Bovendien hoeven zij slechts de helft van de gebruikelijke vastrechtkosten te voldoen. Greenspread en InEnergie bekijken later deze week of zij een soortgelijke actie kunnen organiseren voor de voormalige toeleveranciers van Aldel.

Vanaf vrijdag 10 januari kunnen Aldel-medewerkers aangeven interesse te hebben door zich telefonisch (085-4011373), per e-mail (info@inenergie.nl) of via de site van InEnergie te melden.

Voor meer informatie over dit bericht kunt u contact opnemen met Jan Willem Zwang (directeur Greenspread) via 06-52083046. Voor details over de aanbieding zelf kunt u terecht bij Michael Fraats (directeur InEnergie), via 06-34237899. U kunt tevens contact opnemen met Greenspread via de algemene contactgegevens die u boven- en onderaan deze pagina vindt.