Archive for april, 2013

Zonnig Onderwijs Nederland (ZON)

Greenspread is op zoek naar scholen met daken waarop zonnepanelen geplaatst kunnen worden. Deze scholen hoeven niet zelf te investeren, maar ondervinden wel de voordelen van zonne-energie. Alle informatie over de mogelijkheden is te lezen in deze PDF-folder over Zonnig Onderwijs Nederland.

Bouw PV-installatie school De Achtbaan gestart

Op 19 april is de bouw gestart van de PV-installatie op het dak van school De Achtbaan in Tiel, die binnenkort wordt opgeleverd. Greenspread exploiteert dit zonnepanelensysteem de komende jaren. Op het dak zijn 34 modules geplaatst, die samen een vermogen van 8,5 kWp hebben. Jaarlijks wordt hiermee ongeveer 7.650 kWh aan duurzame stroom opgewekt. Dit is genoeg om in de behoefte van twee tot drie huishoudens te kunnen voorzien.

Al voor de school werd gebouwd is uitvoerig nagedacht over de mogelijkheden voor zonnepanelen op het dak. Hier is in het bouwproces dan ook rekening mee gehouden: er is op het groene dak voldoende ruimte vrijgemaakt voor de plaatsing van de 34 zonnepanelen, die inmiddels de eerste groene kilowatturen hebben geproduceerd.

 

Crowdfunding PV-systemen brandweerkazernes van start

De PV-systemen die Greenspread binnenkort realiseert op de daken van de brandweerkazernes in Kesteren en Ochten, worden nu ter crowdfunding aangeboden op het platform van stichting Greencrowd. Greenspread heeft flyers gemaakt om potentiële crowdfunders te interesseren voor een bijdrage aan de systemen in Ochten en Kesteren.

Iedereen kan voor een periode van acht jaar geld investeren en een aantrekkelijk rendement op zijn inleg (verwacht wordt: 3,5% rente) tegemoet zien. De minimum-investering bedraagt € 10,- en in totaal is er € 18.500,- benodigd voor de kazerne in Kesteren en € 13.000,- voor die in Ochten.

De systemen (92 panelen of 23 kWp in Kesteren en 56 panelen of 14 kWp) worden begin mei 2013 opgeleverd. Greenspread doet de voorinvestering en exploiteert de systemen gedurende 9 jaar en 11 maanden. Hierna wordt het eigendom van de installaties kosteloos overgedragen aan de gemeente Neder-Betuwe, die verantwoordelijk is voor de brandweerkazernes in Kesteren en Ochten.

Als crowdfunder bijdragen aan de projecten is in principe mogelijk tot en met 30 juni 2013. Deze herfinancieringsprojecten sluiten echter zodra ze zijn volgeschreven.