Archive for februari, 2013

Greenspread InEnergie crowdfundt zichzelf

Iedereen kan vanaf nu deels eigenaar worden van energiebedrijf Greenspread InEnergie. De Arnhemse onderneming is niet naar de beurs gegaan, maar zij maakt gebruik van het financieringsplatform van stichting Greencrowd. In totaal zijn duizend participaties à € 250,- beschikbaar. De particuliere en zakelijke investeerders die geld inbrengen, worden lid van de Coöperatie Duurzaam Nederland. Deze coöperatie krijgt, afhankelijk van het aantal participaties, een belang van maximaal 10 procent in de Greenspread InEnergie Holding.

 

Wie besluit een participatie te kopen, profiteert daar op diverse manieren van. Zo krijgen alle leden van de Coöperatie Duurzaam Nederland € 300,- korting op een zonnepanelensysteem van InEnergie en nog eens € 50,- korting op de energiejaarrekening, indien zij stroom en gas afnemen bij InEnergie. Andere voordelen zijn: inspraak tijdens iedere ALV, dividend wanneer dit kan worden uitgekeerd, een gratis abonnement op de Lokale Courant der Duurzaamheid en – uiteraard – de mogelijkheid om een verschil te maken in de transitie naar een duurzame energiehuishouding.

 

Door zichzelf te crowdfunden, verwerft Greenspread InEnergie nieuw investeringskapitaal op een wijze die geheel in lijn ligt met haar visie op de ontwikkelingen in de Nederlandse energiemarkt. Participeren is eenvoudig. Dit kan in enkele muisklikken op: http://www.greencrowd.nl/project/green-spread-inenergie.

Voor meer informatie over dit nieuwe project van stichting Greencrowd kunt u altijd contact opnemen met directeur Jan Willem Zwang, via 06-52083046