Tijmen van Straten

Op: 6 juni 2015
Door: admin

0 reacties

Deel via

Tijmen van Straten

Tijmen is sinds 2009 actief in de energiemarkt en is gespecialiseerd in het ontwerp van duurzame energielandschappen, de inpassing van duurzame energie binnen het landschap en het visualiseren van de impact van duurzame energie op het landschap.

Tijdens zijn studie heeft hij duurzame energielandschappen ontworpen in Zuid-Limburg en Drenthe. Een duurzaam energielandschap is een visie op de mogelijkheden van duurzame energie in het landschap met concrete projecten en handvatten voor locatiebepaling en inpassing voor initiatieven van burgers en bedrijven. Ook wordt gevisualiseerd wat de ingrepen in het landschap betekenen door middel van realistische fotomontages en 3D-visualisaties. Na zijn studie heeft hij ruim twee jaar bij een stedenbouwkundig adviesbureau gewerkt waar hij de nodige ervaring heeft opgedaan als ontwerper van landgoederen, openbare ruimte en structuurvisies.

Bij Greenspread heeft Tijmen diverse haalbaarheidsonderzoeken uitgevoerd, onder meer voor de gemeenten Barneveld, Putten en Zwolle en was hij lid van het transformatieteam Stadshagen+ (Zwolle), waarbij in beeld is gebracht hoe verscheidene niveaus van duurzaamheid kunnen worden gerealiseerd en welke vormen van samenwerking nodig zijn om dit mogelijk te maken. Tijmen is ook interim beleidsmedewerker bij lokaal duurzaam energiebedrijf ADEM Houten, waar hij onder andere verantwoordelijk is voor het switchen van klanten, opstellen van offertes en inventarisaties voor zonne-energie.

Tijmen is als landschapsarchitect ingeschreven in het architectenregister onder nummer 3.111215.001.


Plaats een reactie