PV-SiMS

Introductie

In 2013 is Greenspread gestart met het ontwikkelen van slimme energieoplossingen in de vorm van opslagsystemen vanuit het TKI-project PV-SiMS (Photo Voltaic Storage integrated Multi-agent controlled Smartgrid). Vanuit een consortium met Mastervolt, Technische Universiteit Eindhoven en Greenspread zijn technologieën ontwikkeld die opslag en verhandeling van (duurzame) energie mogelijk maken.

Wat zijn de resultaten?

Bij diverse huishoudens en MKB’ers met een zon-PV-systeem is een batterij geïnstalleerd. Hierdoor zijn de deelnemers meer zelfvoorzienend geworden. Het principe is eenvoudig: de (zonne-)energie die overdag wordt geproduceerd, maar niet direct wordt verbruikt, wordt opgeslagen in de batterij. Wanneer de actuele stroomvraag groter is dan het aanbod vanuit de zonnepanelen, wordt de batterij weer ontladen. Op die manier wordt het publieke stroomnet zo min mogelijk belast.

Via City-Zen is intussen al een vervolg gegeven aan PV-SiMS. In City-zen ligt de nadruk minder op het maximaliseren van het eigen verbruik en meer op het verhandelen van energie.

Waar kan ik meer informatie vinden?

Op de project-website zijn alle onderzoeksresultaten gepubliceerd. Het gaat hierbij zowel om de ruwe data als de interpretaties en visualisaties van de bevindingen. Ook is hier een overzicht van enkele gepubliceerde artikelen over PV-SiMS te vinden.

 

 


Deel deze pagina via
Deel via LinkedIn Deel via Twitter